Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Ένας "Μάντης" από τη Σαντορίνη....

Αλήθεια ξέρετε ότι σε Φεστιβαλ Νέων Συνθετών Κοζάνης πριν από λίγους μήνες ( Οκτώβριος 2009) συμμετείχε και η Σαντορίνη....Αμ πως σιγά μην δεν είχαμε εκεί παρουσία.... Το όνομα Φλώρα Λιγνού μήπως σας θυμίζει κάτι ειδικά το καλοκαίρι του 2009? Μήπως το τραγούδι " Don't give up"? Γιατί για τον " Μάντη" ούτε λόγος εε??
Λοιπόν η Σαντορινιά Φλώρα Χρυσού αν και είναι δουλεύει στο αντικείμενο το οποίο σπούδασε ( πτυχιούχος Βιολογίας του Ε.Κ.Π.Α), σπούδασε 10 χρόνια πιάνο στον Πολιτιστικό Σύλλογο Θήρας με τον κο Φραγκίσκο Λάβαρη. Το 2006 παρακολούθησε για ένα χρόνο μαθήματα θεωρητικών με τον κο Κώστα Γρηγορίου και μαθήματα κλασσικής κιθάρας με τον κο Γεώργιο Καράτσαλο στο Εθνικό Ωδείο Θήρας. Εδώ και τρία χρόνια παρακολουθεί μαθήματα φωνητικής με τη σοπράνο κα Πουλή Ζηνοβία Το 2007 συμμετείχε στις μουσικές εκδηλώσεις του Δήμου Θήρας "Ηφαίστεια 2007" με δύο συναυλίες. Παράλληλα έκανε εμφανίσεις σε διάφορους χώρους του νησιού όπου δίνονται "live" παραστάσεις.Aυτή την περίοδο συνεργάζεται με την οικολογική οργάνωση "Friends of the earth" στα πλαίσια της συνάντησης των Ηνωμένων Εθνών για τις κλιματικές αλλαγές (UNFCCC COP15 / http://en.cop15.dk/) που έγινε το Δεκέμβριο του 2009 στην Κοπεγχάγη.Οι Φίλοι της Γης [ http://www.foei.org/ - http://www.foeeurope.org/ ], είναι ένας διεθνής οργανισμός που αποτελείται από 77 οργανώσεις μέλη ανά τον κόσμο και περίπου 5,000 τοπικές ακτιβιστικές ομάδες σε όλες τις ηπείρους και όπως και τόσες άλλες οργανώσεις έχει ξεκινήσει πληθώρα δράσεων στοχεύοντας σε μία πιο αειφόρα έκβαση του COP15 για το μέλλον του πλανήτη.
Το τραγούδι "Don' t give up" σε στίχους και μουσική της ίδιας αποτελεί το κεντρικό θέμα της εκστρατείας "DON'T GIVE UP" των "Φίλων της Γης" στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης και προσέλκυσης της νεολαίας.Τον Αύγουστο του 2009 πραγματοποιήθηκε, στα πλαίσια της εκστρατείας "DON'T GIVE UP" , συναυλία με την υποστήριξη των Φίλων της Γης της Κύπρου και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Θήρας στη Σαντορίνη ενώ το θέμα φιλοξενήθηκε και από το ραδιοφωνικό σταθμό SANTORINI 106,4 FM STEREO.
Τον Οκτώβριο του 2009 συμμετείχε στο Φεστιβάλ νέων συνθετών Κοζάνης με το τραγούδι "Μάντης" σε στίχους και μουσική της ίδιας κερδίζοντας το 1ο βραβείο. Το τραγούδι μεταδώθηκε από το Ράδιο Θεσσαλονίκης και από τους τοπικούς σταθμούς
Βλέπετε φαντάζομαι τι βγάζει το σεντούκι της Σαντορίνης από τη νέα γενια ανθρώπων εε???

Ας ακούσουμε πρώτα το " Don't give up"



Aλλά και τον " Μάντη " της? "| Μάντη μας??"




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ανασκαφές του Χίλλερ ή Ποιός ήταν τελικά ο Αβέρωφ της Σαντορίνης

Αι ανασκαφαί του κ. Χίλλερ.-Επιγραφαί αρχαιόταται.-Άλλα ευρήματα.  Ο εν Θήρα ιδιαίτερος ημών ανταποκριτής και διευθυντής της εκεί εκδιδομέ...