Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Καλλιστορώντας...μαγειρικά Σβιάρδαχτα Μεσσαριάς


Είναι αλήθεια οτι αντί για τα μελιτίνια κάνουν κάποιοι τα σβιάρδαχτα; Ε εσείς στη Μεσσαριά ρωτώ;Από εσάς την εκμαίευσα τη συνταγή!


ΥΛΙΚΑ:
Για την γέμιση:
½ kg μυζήθρα
½ kg ζάχαρη
200gr αλεύρι
4-5 αυγά κανονικού μεγέθους
1 κουτ. Σούπας Χοντροκομμένη κανέλλα
1 πακέτο φύλλο κρούστας
Βούτυρο γάλακτος για το άλλειμα των φύλλων

Για το σιρόπι:
3 φλ. Ζάχαρη
2 φλ. Νερό
1 ξύλο κανέλλας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη & στην συνέχεια την μυζήθρα & τέλος το αλεύρι, μέχρι να γίνει  ένας  χυλός σαν του κέικ.  Κατόπιν βουτυρώνουμε το ταψί μας & στρώνουμε τα μισά φύλλα κάτω αλείφοντάς τα με βούτυρο ενδιάμεσα & το χαράζουμε.  Στην συνέχεια βάζουμε την γέμιση &  την καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα πάλι αλείφοντάς τα με βούτυρο. Το ψήνουμε στους  200 βαθμούς  για περίπου 30΄ (μέχρι να βγαίνει το μαχαίρι καθαρό όταν το τρυπάμε). Ετοιμάζουμε το σιρόπι & σιροπιάζουμε το γλυκό μας.

Οι Σαντορινιοί του Πειραιά και τα «σαντορινέικα» του Αγ.Νείλου Β μέρος…

Τις μεταπολεμικές δεκαετίες, οι Σαντορινιοί εφοπλιστές έχουν κυρίαρχο ρόλο στο μεγάλο λιμάνι και στη Πειραϊκή κοινωνία. Ο Λουκάς Νομικός α...