Είναι αλήθεια οτι αντί για τα μελιτίνια κάνουν κάποιοι τα σβιάρδαχτα; Ε εσείς στη Μεσσαριά ρωτώ;Από εσάς την εκμαίευσα τη συνταγή!
ΥΛΙΚΑ:
Για την γέμιση:
½ kg μυζήθρα
½ kg ζάχαρη
200gr αλεύρι
4-5 αυγά κανονικού μεγέθους
1 κουτ. Σούπας Χοντροκομμένη κανέλλα
1 πακέτο φύλλο κρούστας
Βούτυρο γάλακτος για το άλλειμα των φύλλων
Για το σιρόπι:
3 φλ. Ζάχαρη
2 φλ. Νερό
1 ξύλο κανέλλας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη & στην συνέχεια την μυζήθρα & τέλος το αλεύρι, μέχρι να γίνει ένας χυλός σαν του κέικ. Κατόπιν βουτυρώνουμε το ταψί μας & στρώνουμε τα μισά φύλλα κάτω αλείφοντάς τα με βούτυρο ενδιάμεσα & το χαράζουμε. Στην συνέχεια βάζουμε την γέμιση & την καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα πάλι αλείφοντάς τα με βούτυρο. Το ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 30΄ (μέχρι να βγαίνει το μαχαίρι καθαρό όταν το τρυπάμε). Ετοιμάζουμε το σιρόπι & σιροπιάζουμε το γλυκό μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου