Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαΐου 22, 2016

Θηραϊκή Ναυτιλία - Πρώτα Θηραϊκά Ατμόπλοια - Μεσοπόλεμος, Μεταπολεμική περίοδος

Εικόνα
Απόσπασμα από το άρθρο  του στο περιοδικό Ζήνων , Έκθεσις Σαντορίνης Νοέμβριος – Δεκέμβριος 1961. Στο θρυλικό αφιέρωμα του περιοδικού Ζήνων για την Σαντορίνη, ο Νίκος Ψύχας  αναφέρεται σε μέρος της ιστορίας της Θηραϊκής Ναυτιλίας. Προσωπικά θα σταθώ σε δύο μεγάλα αποσπάσματα τα οποία ουσιαστικά είναι οι κατάλογοι με τα Θηραϊκά Πλοία από το 1856 μέχρι και τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο.  Για καθαρά πρακτικούς αλλά και εκπαιδευτικούς λόγοι οι κατάλογοι θα αναρτηθούν σε δύο φάσεις. 
Πρώτα Θηραϊκά Ατμόπλοια  περίοδος Α. Π.Π – 1914 1.Κωνσταντίνος Κανάρης, του Κ. Πλατή 2.Βασίλειος Κοζαδίνος, του Γ. Μαυρομμάτη 3.Τριάνδης, του Ν. Νομικού 4.Μουσούρης, του Ν. Νομικού 5.Βρυιζος, του Ι. Σαρρή 6.Πρώτον»του Ματθαίου Μαυρομμάτη 7.Ισμήνη του Π. Νομικού 8.Ολκάς,του Γ. Σιγάλα 9.Θήρα του Μηνά Νομικού 10.Θεσσαλία, του Πέτρου Νομικού ( επιβατηγόν)


Mεσοπόλεμος ( 1918- 1940) Όνομα χωρητικότητα                  ιδιοκτησία  s/s Nίκος Κανελλόπουλος 600Πέτρος Νομικός  s/s Πέτρος Νομικός 3500Πέτρος Νομικός  s/s Νικόλαος Νομικός 10…