Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για ανάδειξη Αρχαίας Θήρας


Υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση  για την τεκμηρίωση και ανάδειξη του θεάτρου της αρχαίας Θήρας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υπεγράφη στις 18 Ιανουαρίου του 2012 η προγραμματική σύμβαση, ύψους 100.000 ευρώ, μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το έργο «Τεκμηρίωση και Ανάδειξη του θεάτρου της αρχαίας Θήρας».

Στόχος του παραπάνω προγράμματος είναι η συμβολή στην περαιτέρω ανάδειξη του θεάτρου της αρχαίας Θήρας στην υφιστάμενη κατάστασή του, η πλήρης επιστημονική τεκμηρίωσή του για τη μελέτη και προβολή του, η εξασφάλιση του απαιτούμενου υποβάθρου για τις απαραίτητες για τη διατήρησή του στο διηνεκές στερεωτικές επεμβάσεις και η υλοποίηση των τελευταίων.

Το Διάζωμα ευχαριστεί θερμά την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Περιφερειάρχη κο Ιωάννη Μαχαιρίδη για τη σημαντική συμβολή τους στην περεταίρω ανάδειξη του θεάτρου της αρχαίας Θήρας.

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Της Μαρουλιανής στον Πειραιά


Ξέρατε ότι σήμερα στην Καλλίπολη του Πειραιά γιορτάζει με το παλαιό ημερολόγιο η εορτή της Υπαπαντής – Παναγίας Μαρουλιανής ) την οποια ίδρυσε στις αρχες του 20ου αιώνα η οικογένεια Καρρά απο την Οια και καθε χρόνο τετοια μερα γινεται γιορτη με πληθος Οιατών να τιμούνε τη χάρη Της με το δικό τους τρόπο;  Η εκκλησία ήταν σπίτι το οποίο μετέτρεψαν σε εκκλησία και μέχρι σήμερα παραμένει εορτολογικά στο Ιουλιανό ημερολόγιο (παλαιό ημερολόγιο). Αποτελεί πλέον έναν από τους ιερούς ναούς της Εκκλησίας των παλαιοημερολογιτών και πανηγυρίζει στις 15 Φεβρουαρίου, δηλαδή 2 Φεβρουαρίου με το παλιό ημερολόγιο.

Ανασκαφές του Χίλλερ ή Ποιός ήταν τελικά ο Αβέρωφ της Σαντορίνης

Αι ανασκαφαί του κ. Χίλλερ.-Επιγραφαί αρχαιόταται.-Άλλα ευρήματα.  Ο εν Θήρα ιδιαίτερος ημών ανταποκριτής και διευθυντής της εκεί εκδιδομέ...