Σάββατο 27 Μαρτίου 2010
Κρασί Σαντορίνης - MontrealGazette
Σε σημερινό άρθρο της εφημερίδας Μontreal Gazzete το οποίο εντόπισα στην ηλεκτρονική της σελίδα υπάρχει αναφορά στα κρασία της Ελλάδος, στα οποία δεν μπορούσε να μην προσθέσει ο αρθρογράφος δείγμα από τον οινικό πλούτο της Σαντορίνης. Συγκεκριμένα αναφέρει για την κατηγορία του ασύρτικου: " Πιθανότατα το πιο καλλιεργημένο είδος σταφυλιου και κατ επέκταση κρασίου στην Ελλάδα. [...] η πιο ευγενική του μορφή συναντιέται στη Σαντορίνη , όπου το ηφαιστειακό χώμα δίνει στο κρασί μια έντονη μεταλλικότητα. Για μένα το Ασύρτικο της Σαντορίνης εντάσσεται στο Πάνθεον των Κλασσικών Κρασιών ανά τον κόσμο μαζί με το chardonnay από το Chabli της νότιας Γαλλίας, η το Sangiovese της Τοσκάνης"
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Οι Σαντορινιοί του Πειραιά και τα «σαντορινέικα» του Αγ.Νείλου Β μέρος…
Τις μεταπολεμικές δεκαετίες, οι Σαντορινιοί εφοπλιστές έχουν κυρίαρχο ρόλο στο μεγάλο λιμάνι και στη Πειραϊκή κοινωνία. Ο Λουκάς Νομικός α...
-
Έχοντας ως βάση το ανεκτίμητης αξίας βιβλιο « Η Σαντορίνη που χάνεται όπως τη βλέπουν οι μαθητές της Α Γυμνασίου 1985 - 1986" και προσ...
-
Μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές στα έθιμα του Πάσχα στο νησί, είναι και αυτό που γίνεται κατά βάση σήμερα το βράδυ Μετά το Χριστός Ανέ...
-
Τις μεταπολεμικές δεκαετίες, οι Σαντορινιοί εφοπλιστές έχουν κυρίαρχο ρόλο στο μεγάλο λιμάνι και στη Πειραϊκή κοινωνία. Ο Λουκάς Νομικός α...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου