Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Mια ομάδα νέων που βλέπουν διαφορετικά τη Σαντορίνη

Υπάρχει μια ομάδα νέων ανθρώπων ( ή και με νέες απόψεις) που βλέπουν διαφορετικά τη ζωή στη Σαντορίνη καθώς και το μέλλον του νησιού. Ένας από αυτούς είναι ο Κωνσταντίνος Λουκά Πελεκάνος, ένας φίλος με πολύ μεράκι! Ξέρετε ότι ο Κωνσταντής είναι ο βασικός υπεύθυνος που παρουσιάστηκε το έργο Silence με τόση επιτυχία στο νησί? Ξέρετε ότι όσο υπάρχουν νέοι σαν τον Κωνσταντίνο με ιδέες ιδιαίτερες σίγουρα, υπάρχει μια ελπίδα για το καλό αύριο του νησιού?

Εϊμαι σίγουρος ότι o Kωνσταντίνος, θα πετύχει σε όλα τα πεδία….. Σ ένα από αυτά τα αποτελέσματά του είναι ήδη χειροπιαστά….. Αναφέρομαι στο μεράκι που έχει στις βεγγέρες…. Ναι ναι καλά ακούσατε…. Ο τρόπος που μαζί με την παρέα του αγκαλιάζει μουσικά τον κόσμο, στο Pelican Café-Wine Restaurant, μου θυμίζει παλιές εποχές βεγγέρας στη Σαντορίνη….
Στον γνωστό « Κήπο», εκτός του Κωνσταντίνου ( κιθάρα , τραγούδι), παίζουν κάθε Τρίτη και Τετάρτη (μέχρι και την Μ.Τετάρτη) οι Χριστόφορος Γαβαλάς (κιθάρο, μπάσο) και ο Βασίλης Χατζηπέτρος (μπουζούκι, τραγούδι). Ξέρετε πόσο σημαντικό είναι στο κέντρο της Σαντορίνης ειδικά το χειμώνα να υπάρχει μια γωνιά με μουσική τόσο ιδιαίτερη? Ξέρετε τι ωραίο που είναι στον «Κήπο» να ακούγονται τραγούδια γραμμένα από τους Bob Dylan, Ορφέα Περίδη, Μάλαμα, Θ. Παπακων/νου, Βαμβακάρη, Τσιτάνη, Σαββόπουλο, Χιώτη, αλλά και συθέσεις του Κωνσταντίνου…. Αλήθεια πώς να μην πάνε καλά οι Βεγγέρες όταν συνδυάζουν οι μουσικοί μερικά από τα παρακάτω στοιχεία: Μπουζούκι, Νάξος, αρχιτεκτονική (Βασίλης), Εθνικό Ωδείο Θήρας (Χριστόφορος), μαθήματα φωνητικής, Δύτες, Ιστορία της Οικογένειας (Κωνσταντίνος).

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ότι κάτσει...

Kallistorwntas είπε...

Αγαπητέ κύριε/ κυρία : δεν κατανοώ το "ότι κάτσει..." σας!! Εύχομαι να μην είναι ειρωνικό για τη συγκεκριμένη ανάρτηση!! Σας ευχαριστώ πάντως για το σχόλιο σας

Ανασκαφές του Χίλλερ ή Ποιός ήταν τελικά ο Αβέρωφ της Σαντορίνης

Αι ανασκαφαί του κ. Χίλλερ.-Επιγραφαί αρχαιόταται.-Άλλα ευρήματα.  Ο εν Θήρα ιδιαίτερος ημών ανταποκριτής και διευθυντής της εκεί εκδιδομέ...