Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Ποδηλατίζοντας......στη Σαντορίνη

Κάθε μέρα που περνά συναντάμε όλο και περισσότερους ποδηλάτες στους δρόμους της Σαντορίνης. Είναι πράγματι ένα ξεχωριστό θέαμα και μια εικόνα που ελπίζουμε ότι τυπώνετε στο μυαλό των νέων ανθρώπων και τους κάνει να έχουν και μια άλλη μελλοντική διέξοδο στη ζωή τους εκτός από τα συνηθισμένα  αθλήματα που υπάρχουν στο νησί.
Ο χειμώνας στο νησί της Σαντορίνης δεν είναι μόνο εποχή ξεκούρασης από το καλοκαιρινό τρέξιμο των κατοίκων της αλλά και ώρα συνάντησης και επαναξιολόγησης της μελλοντικής μας πορείας στον χρόνο.
Υπάρχουν επτά σημαντικοί λόγοι για  να κάνεις ποδηλασία τον χειμώνα στην Σαντορίνη :
1.     Απολαμβάνεις το νησί και τους δρόμους του χωρίς πολλά αυτοκίνητα και καθόλου τουριστικά λεωφορεία που βιάζονται να προλάβουν το ηλιοβασίλεμα στην Οία!
2.    Καταλαβαίνεις ότι η φύση ντύνετε στα πράσινα και ο ορίζοντας της θάλασσας σε ταξιδεύει στα διπλανά νησιά που νομίζεις ότι έχουν έρθει κοντύτερα.
3.    Γυμνάζεσαι, διατηρείσαι σε φόρμα, χωρίς να σκας από την ζέστη και δεν αρρωσταίνεις τον χειμώνα!
4.    Ποδηλατείς μόνος σου η με φίλους κάνοντας καλαμπούρια ξεχνώντας τα καθημερινά προβλήματα.
5.    Η ποδηλασία σου δίνει ευεξία στο πνεύμα και την ψυχή.
6.    Πηγαίνοντας σε ομαδικές ποδηλατοβόλτες κάνεις νέους φίλους! Τσέκαρε το http://www.cyclingsantorini.gr για περισσότερες πληροφορίες για το πότε θα γίνονται Ποδηλατικές Συναντήσεις -αν δεν βρέχει!
7.    Καταβαίνεις πόσο τυχερός είσαι που ζεις σε νησί αλλά και πόσο μεγάλη ευθύνη  έχεις, στην προστασία του περιβάλλοντος .
Νταβαρίνος Κωνσταντίνος.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ανασκαφές του Χίλλερ ή Ποιός ήταν τελικά ο Αβέρωφ της Σαντορίνης

Αι ανασκαφαί του κ. Χίλλερ.-Επιγραφαί αρχαιόταται.-Άλλα ευρήματα.  Ο εν Θήρα ιδιαίτερος ημών ανταποκριτής και διευθυντής της εκεί εκδιδομέ...