Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Ανάδειξη των ευρημάτων της Αρχαίας Θήρας

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥΚΚΕ ΔΙΑΜΑΝΤΩ ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ – ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΖΑΚΟΣ – ΒΕΡΑ ΝΙΚΟΛΑΙΔΟΥ
Προς τον Υπουργό Πολιτισμού & Τουρισμού
Θέμα. Ανάδειξη των ευρημάτων της Αρχαίας Θήρας.
Το Επαρχιακό Συμβούλιο Θήρας, αλλά και οι κάτοικοι του Καμαρίου Σαντορίνης, έχουν ζητήσει από το Υπουργείο να υπάρξει η αναγκαία χρηματοδότηση για την ανάδειξη των ευρημάτων της αρχαίας Θήρας, που εδώ και χρόνια βρίσκονται σε αποθήκες.
Παρά το γεγονός ότι το κονδύλι που απαιτείται δεν είναι μεγάλο, τα σπουδαίας αρχαιολογικής αξίας ευρήματα, δεν έρχονται στο φως, λόγω της αδιαφορίας του Υπουργείου Πολιτισμού, τόσο επί Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, όσο και επί ΝΔ.
Οι κάτοικοι της Σαντορίνης παρακολουθούν με αγανάκτηση την αντιφατική πολιτική, που ενώ από τη μια μεριά τους δεσμεύει τα περιουσιακά στοιχεία όπως οικόπεδα, χωράφια κτλ. Σε διάφορες περιοχές του νησιού, λόγω των αρχαιολογικών ευρημάτων. Από την άλλη, τα αφήνει αναξιοποίητα να ρημάζουν και να καταστρέφονται σε αποθήκες.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, αν σκοπεύει και πότε, να χρηματοδοτήσει την προστασία και ανάδειξη των ευρημάτων της αρχαίας θήρας.

www.topmelodyfm.gr

Σχόλιο: Επιτρέψατε μου όμως να παρατηρήσω το εξής: Η τυχόν ανάδειξη των ευρημάτων της Αρχαίας Θήρας, ή περιοχών όπως η Αρχαία Ελευσίς ( αλήθεια ξέρει κανεις πουείναι χιχιχι)... αλλά και του Ακρωτηρίου... Οφείλουν να γίνονται με βασικό σκοπό όχι μόνο την τουριστική προβολή (3-4μήνεςκαιέξω από εδώ) αλλά πρέπει επιτέλους το νησί να πρωτοστατήσει και στην Ανάπτυξη της Γνώσης ως προς την Τοπική του Ιστορία.... Αν μέσω της ανάδειξης των ευρημάτων καταφέρουμε να πετυχουμε να γνωρίσουν οι κάτοικοι του νησιου την ίδια την ιστορία και να τηνμεταλαμπαδεύσουν στα παιδιά αλλά και γιατί όχι και στους τουρίστες τότε σίγουρα η Σαντορίνη μας θα κάνει ένα βήμα μπροστά!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ανασκαφές του Χίλλερ ή Ποιός ήταν τελικά ο Αβέρωφ της Σαντορίνης

Αι ανασκαφαί του κ. Χίλλερ.-Επιγραφαί αρχαιόταται.-Άλλα ευρήματα.  Ο εν Θήρα ιδιαίτερος ημών ανταποκριτής και διευθυντής της εκεί εκδιδομέ...