Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Ένωση Ζωοφίλων Θήρας

Με μαζικό μέιλ της Ένωση Ζωοφίλων Θήρας αναρωτιέται για την τύχη του Άγη. Ο Άγης είναι να απο τα πιο όμορφα, ανεξάρτητα και περίφανα αδέσποτα της Σαντορίνης


Στην ανακοίνωσή της η Ένωση Ζωοφίλων λέει οτι,



Agis left the Karterados Shelter last Wednesday September 8, he has been missing since, we are afraid that he might be wounded by hunters. Please call 6974321784 if you have seen him.

Ο Άγης έφυγε από το Καταφύγιο του Καρτεράδου την προηγούμενη Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου και αγνοείται, φοβόμαστε ότι μπορεί να έχει τραυματιστεί από κηνυγούς. Όποιος έχει νέα του παρακαλέιται να επικοινωνήσει στο 6974321784.





Πέρα όμως απο την ανακοίνωση, απο την Ένωση Ζωοφίλων μας έστειλαν την ιστορία του Άγη που δημοσιεύτηκε στο τελευταίο φύλλο της εφημερίδας Santorini Times.



Πρόκειται για την ιστορία ενός ακόμη αδέσποτου σκύλου, που δεν βρήκε ενα σπίτι και μια αγκαλιά να τον περιμένει, κι έτσι τριγύρναγε μονος του στους δρόμους του νησιού. Ένα ακόμη απο τα πολλά αδέσποτα, σαν κι αυτά που έχουν βρεί πολύ άσχημο θάνατο στους δρόμους του νησιού η τριγυρίζουν παραμελημένα..

Αν δεν ήταν τόσο μεγάλος, θα του αφιέρωνα την "Πλατεία Αμερικής" (το κουταβάκι) της Αρλέτας...



Η ιστορία του Άγη και των ανεπιθύμητων φίλων του





Πριν από 2 περίπου χρόνια γεννήθηκε ο Άγης, άλλο ένα ανεπιθύμητο κουτάβι που σύντομα κατέληξε στο δρόμο. Τί και αν ο ένας από τους γονείς του ήταν καθαρόαιμος σκύλος;

Ο Άγης είχε κάνει το λάθος να γεννηθεί κατάμαυρος, μεγαλόσωμος και ημίαιμος ή όπως λένε «κόπρος».

Από νωρίς κατάλαβε πως τα πράγματα στο δρόμο είναι δύσκολα… οι μεγαλύτεροι σκύλοι, το λιγοστό φαγητό, το βρώμικο νερό οι κρύες νύχτες.

Πριν καν κλείσει τους 6 του μήνες είχε μάθει καλά τι σημαίνει κακοποίηση… κάποιος τον χτύπησε στο κεφάλι και στα πόδια σχεδόν μέχρι θανάτου.

Τυχερός στην ατυχία του κατέληξε στη Οία όπου πολλά αδέσποτα βρίσκουν καταφύγιο όλο το χρόνο. Ακόμα και αν τελειώσει το καλοκαίρι ξέρουν ότι η Άννα θα είναι εκεί- πιστή στο ραντεβού τους! Θα τους ταΐσει, θα τους αλλάξει το νερό, θα τους δώσει τα φάρμακα τους και θα σιγουρευτεί ότι είναι όλοι καλά. Με την βοήθειά της ο Άγης κατέφερε λοιπόν σιγά- σιγά να αναρρώσει και αποφάσισε να εγκατασταθεί στην Οία.

Όπως όλα τα σκυλιά του δρόμου έτσι και ο Άγης ξεκίνησε να «δουλεύει» για το ψωμί του! Αν κανείς περάσει λίγες μέρες στο νησί θα διαπιστώσει ότι οι αδέσποτοι σκύλοι ακολουθούν νυχθημερόν τους τουρίστες... Είναι εκπληκτικό πως τους ξεχωρίζουν τόσο εύκολα και γνωρίζουν ότι αυτοί θα τους δώσουν σημασία, χάδια και το πολυπόθητο φαγητό και νερό. Πάντα υπάρχουν και τα πιο τυχερά αδέσποτα που καταφέρνουν με αυτόν τον τρόπο να εξασφαλίσουν ένα εισιτήριο χωρίς επιστροφή για μια χώρα μακρινή όπου η καινούργια τους οικογένεια θα τα αναδείξει σε κανονικά κατοικίδια. Συνοδεύοντας λοιπόν ο Άγης τους φιλόζωους επισκέπτες του νησιού από την Οία στα Φηρά και πίσω εκτός του ότι έγινε ένας από τους καλύτερους ξεναγούς λάμβανε, έστω και εποχιακά, από ξένους και περαστικούς όσα για ένα σκυλί συντροφιάς θεωρούνται δεδομένα. Τα καλοκαίρια όμως κάποτε τελειώνουν… και αργά η γρήγορα κάποιος ξαναβρέθηκε μπροστά του με σκοπό να τον διώξει από τους δρόμους που συχνάζει.

Αυτή τη φορά όμως ο Άγης δεν ήταν ένα ανυπεράσπιστο κουτάβι - δεν επιτέθηκε αλλά έδειξε τα δόντια του και ύψωσε τη φωνή του…. Άλλο ένα λάθος… Με φόβο ότι δεν θα την γλίτωνε το περασμένο χειμώνα και προκειμένου να μην την πληρώσουν και οι σύντροφοί του ο Άγης μπήκε στο Καταφύγιο για Αδέσποτους Σκύλους όπου και φιλοξενείται ακόμα.

Αρχικά σαν τον Χουντίνι έβρισκε τρόπους να το σκάσει και να πάει στα Φηρά, κάποιος από τους εθελοντές πάντα τον γύρναγε πίσω. Δυστυχώς όμως το Καταφύγιο της Ένωσης Ζωοφίλων μπορεί να δεχθεί έναν περιορισμένο αριθμό σκύλων και αναγκαστικά επιλέγει όσα ζώα δεν μπορούν να επιβιώσουν στο δρόμο. Έγιναν λοιπόν την άνοιξη οι πρώτες απόπειρες επανένταξης του Άγη.

Αρχικά απελευθερώθηκε στην Αρχαία Θήρα - περιοχή άγνωστη για αυτόν- το επόμενο πρωί περίμενε τους εθελοντές έξω από την πόρτα του Καταφυγίου το ίδιο συνέβη όταν τον απελευθέρωσαν στην Περίσσα και στην Οία…. Σήμερα Ο Άγης είναι πραγματικός «φιλοξενούμενος»… μαζί με τους υπόλοιπους συντρόφους του θα κάνει την βόλτα του στο Δασάκι του Καρτεράδου όμως όταν σημάνει το σύνθημα για την επιστροφή των αδέσποτων στο Καταφύγιο η απόφαση είναι δική του. Άλλοτε θα μπει πρώτος και άλλοτε θα αποφασίσει να περάσει την ημέρα του στα Φηρά ή ένα Σαββατοκύριακο στην Οία συνοδευοντας πάντα τουρίστες στις βόλτες τους. Το σίγουρο είναι ότι θα μας περιμένει πάντα έξω από την πόρτα του Καταφυγίου, χαμογελώντας με τα μεγάλα χρυσαφένια μάτια του και ξαπλώνοντας ανάσκελα για να τον συγχωρήσουμε που έλειπε…

Παραμένει αζήτητος ενώ ξεκάθαρα κατέχει μεγαλύτερη νοημοσύνη από το μέσο σκύλο…

και δυστυχώς πολλοί φίλοι του όπως το χάσκι η Άσα, τα κυνηγόσκυλα Ντόλυ, Τζίντζερ και Ρόμεο αλλά και πολλά άλλα πανέξυπνα ημίαιμα περιμένουν να προσφέρουν την ανιδιοτελή τους αγάπη σε μια οικογένεια!

Δεν υπάρχει λόγος να αγοράζετε σκύλους υπάρχουν τόσα αδέσποτα όλων των ειδών και μεγεθών, στειρωμένα και εμβολιασμένα που μπορούν αν γίνουν ο καλύτερός σας φίλος! Αν θέλετε να επισκεφτείτε το Καταφύγιο των Αδέσποτων Σκύλων για τα δείτε από κοντά επικοινωνήστε με την Ένωση Ζωοφίλων Θήρας στο 22860-25847 ή στο 6974321784.
 
http://exoumekaileme.blogspot.com/2010/09/blog-post_2567.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ανασκαφές του Χίλλερ ή Ποιός ήταν τελικά ο Αβέρωφ της Σαντορίνης

Αι ανασκαφαί του κ. Χίλλερ.-Επιγραφαί αρχαιόταται.-Άλλα ευρήματα.  Ο εν Θήρα ιδιαίτερος ημών ανταποκριτής και διευθυντής της εκεί εκδιδομέ...