Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Περπατώ στη Σαντορίνη…. Τι καλός πεζόδρομος……



Ευτυχώς για άλλη μια χρονια μπορώ να πω ότι σε όλους τους δρόμους της Σαντορίνης τους κεντρικούς υπάρχει ΑΠΛΕΤΟΣ χώρος για να περπατήσουμε όλοι. Για  να μην πω για πχ ότι ο Μιχάλης ο Δαμασκηνός με το αναπηρικό καροτσάκι μπορεί να φέρει τους φίλους του και να περπατήσουν όλοι μαζί.
Ντρέπομαι που το λέω αλλά δεν είναι όλοι οι δρόμοι  σαν την Κεντρική Ευθεία των Φηρών, ούτε όλοι οι δρόμοι είναι πεζόδρομοι όπως συμβαίνει σε Φηρά και Οία. Σας έχω λοιπόν 2 χαρακτηριστικά παραδείγματα που συμβαίνουν σε όλη τη Σαντορίνη αλλά όχι μόνο στα ειδικά παραδείγματα που θα σας πω:
Α_) στη μεγάλη στροφή του Κοντοχωρίου. Όποιος θέλει να περπατήσει , ή θα πρέπει να πηγαίνει με το σταυρό στο χέρι μιας και όσοι κατεβαίνουν το πρωί, δεν βλέπουν ποιος περπατάει από την απέναντι πλευρά. Το ίδιο ισχύει και όταν πρωι πρωι « ΙΣΧΥΟΥΝ» οι κανόνες οδήγησης στην περιοχη ( δλδ, κάποιοι που το συνηθίζουν οδηγούνε ανάποδα τις πρωινές ώρες για ευνόητους λόγους.
Β) ποιος θα θελε να περπατήσει απόγευμα από το Μεγάλοχωριό προς το Εμπορείο. Προσωπικά σταμάτησα 7 φορές όχι για να προμηθευτώ με νερό ούτε για να βγάλω φωτογραφίες. Απλά γιατί σε πάρα πολλά σημεία στενέυει ο δρόμος και τα ίδια τα αμάξια έχουν πρόβλημα. Πόσο  δε μάλλον αν αντιμετωπίσουν και έναν τρελλό που θέλει να περπατήσει.  Σκεφτείτε τη στροφή στο ύψος του Οινοποιείου Μπουτάρη…..  Εκεί δεν θα έπρεπε να γίνει ένας επιπλέον μικρός δρόμος με οποιονδήποτε τρόπο για τους πεζούς…..Και όταν ο δρόμος γίνεται ευθεία αναρωτιέσαι τίνος κοντάκιο να πρωτοψάλλεις…… Των εκκλησιών του Μεγαλουχωριού ή του Ακρωτηρίου; Αυτό σημαίνει ότι  αναγκαστικά θα πρέπει να μπαίνεις μέσα στα αμπέλια όσο προσεχτικός και να είσαι μόνο και μόνο γιατί δεν υπάρχει ένας πολύ μικρός επιπλέον δρόμος  για τους τρελλους πεζούς…..

Δεν είναι όλοι οι δρόμοι  σαν τα ρυμίδια της καλντέρας για τα οποία θα υπάρχει σε λίγο καιρό ανάρτηση!! Μήπως όμως να προσέξουμε σε όλο το νησί τους πεζούς……. Για καλό περπατάνε….για να γνωρίσουν περπατώντας το νησί….Μήπως λέω εγώ……

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ανασκαφές του Χίλλερ ή Ποιός ήταν τελικά ο Αβέρωφ της Σαντορίνης

Αι ανασκαφαί του κ. Χίλλερ.-Επιγραφαί αρχαιόταται.-Άλλα ευρήματα.  Ο εν Θήρα ιδιαίτερος ημών ανταποκριτής και διευθυντής της εκεί εκδιδομέ...