Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Θανάσιμη Κατολίσθηση βράχων στη Σαντορίνη.

Θανάσιμη κατολίσθηση βράχων έγινε το μεσημέρι στην Αρμένη της Οίας. Συγκεκριμένα  αμερικανός τουρίστας ενώ διερχόταν με την οικογένεια του με γαϊδούρια από την  παραδοσιακή κλιμακωτή οδό παρασύρθηκε από μεγάλο τμήμα βράχου και άσπας το οποίο  έπεσε και καταπλάκωσε τον ίδιο  ενώ τραυμάτισε τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας του και άλλους τουρίστες. Στο σημείο έφτασαν άμεσα άνδρες της Πυροσβεστικής , των Εθελοντών διασωστών του Λιμενικού και από θαλάσσης βοήθησε και η Ένωση Λεμβούχων.  Η σορός του άτυχου τουρίστα καθώς και όλοι οι τραυματίες  ( η σύζυγος,  η  κόρη του και δύο  άλλες τουρίστριες)  μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας  Φηρών.
Αύριο το πρωί κατεβαίνει ο φιλοθηραίος Καθηγητής Γεωλογίας  κ. Λέκκας για να μπορέσει να δει από γεωλογικής άποψης τις ζημιές. Ο ίδιος δήλωσε σε δημοσιογραφική ιστοσελίδα λίγο πριν : «Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση εκεί. Έχουμε να κάνουμε με μια απότομη μορφολογία που επιπρόσθετα τα πετρώματα είναι πολύ ασταθή. Οι κατολισθήσεις συμβαίνουν συχνά, 2 με 3 φορές τον χρόνο έχουμε μεταπτώσεις και ειδικότερα η Οία είναι ζώνη υψηλού κινδύνου».
 Το αξιοπερίεργο της υπόθεσης ότι λίγη ώρα πριν το συμβάν είχε τελείωσει σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Εκτάκτων Αναγκών του Δήμου Σαντορίνης.


http://www.topmelodyfm.gr/%CF%83%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%B7-%CE%B8%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CF%83%CE%B8%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B2%CF%81%CE%AC%CF%87.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ανασκαφές του Χίλλερ ή Ποιός ήταν τελικά ο Αβέρωφ της Σαντορίνης

Αι ανασκαφαί του κ. Χίλλερ.-Επιγραφαί αρχαιόταται.-Άλλα ευρήματα.  Ο εν Θήρα ιδιαίτερος ημών ανταποκριτής και διευθυντής της εκεί εκδιδομέ...