Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Τα της εκπαίδευσης στη Θηρασιά

http://www.kykladesnews.gr/islands/greece-islands-thirasia/75-newscategory/58169-2011-01-18-08-53-59.html


  Σπίτι, βιβλία και βόλτα στη φύση... περιλάμβανε το μαθητικό πρόγραμμα των μικρών παιδιών της Θηρασιάς σχεδόν μέχρι και τα τέλη Οκτωβρίου, όταν έφτασε επιτέλους στο νησί η νηπιαγωγός και η μία επί πλέον δασκάλα που χρειαζόταν το δημοτικό σχολείο.


«Τέλος Σεπτεμβρίου είχε τοποθετηθεί νηπιαγωγός στη Θηρασιά, αλλά την κρατήσανε στη Σαντορίνη λόγω κενού εκεί, ενώ στο δημοτικό σχολείο -πέρα από το ότι δεν αρκεί μια δασκάλα- υπάρχει κι ένα παιδί με ειδικές ανάγκες, που κανονικά θα χρειαζόταν ειδικό δικό του δάσκαλο» δηλώνουν οι καθηγητές του Γυμνασίου/Λυκείου Θηρασιάς, που λειτουργεί εδώ και 11 χρόνια, και φέτος είδε τους μαθητές του να αυξάνονται κατά 50% και να φτάνουν τους 18. «Τη στιγμή που σε άλλα άγονα νησιά τα σχολεία είναι έτοιμα να κλείσουν, λόγω του ότι έμειναν με 3-4 μαθητές, όπως στη Σίκινο (καθώς στην εποχή του ΔΝΤ οι εκπαιδευτικές-παιδαγωγικές ανάγκες δεν κρίνονται με μέτρα ανθρώπινα, αλλά αριθμητικά), στη Θηρασιά έχουμε πολλαπλασιασμό των μαθητών. Βέβαια, μας λείπει μία τάξη, καθότι έχουμε πέντε αίθουσες, αλλά όταν η Β' Λυκείου έχει Κατεύθυνση, χρειαζόμαστε επτά αίθουσες. Τότε, απλώς, ο μαθητής της Γ' Λυκείου περιδιαβαίνει στο εργαστήριο Πληροφορικής, στο γραφείο καθηγητών ή στην αυλή...»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ανασκαφές του Χίλλερ ή Ποιός ήταν τελικά ο Αβέρωφ της Σαντορίνης

Αι ανασκαφαί του κ. Χίλλερ.-Επιγραφαί αρχαιόταται.-Άλλα ευρήματα.  Ο εν Θήρα ιδιαίτερος ημών ανταποκριτής και διευθυντής της εκεί εκδιδομέ...