Ενα πολύ ωραίο μήνυμα δίνουν οι οινοπαραγωγοί του νησιού μας......
Θυμάστε τις προάλλες που σας έλεγα ότι οι τα κρασιά του νέου κόσμου αποφάσισαν να κατεβαίνουν με ενιαία παρουσία στις μεγάλες οινικές εκθέσεις; Πάω στοίχημα ότι όλοι σκεφτήκαμε πως τέτοια ενότητα δεν θα μπορούσαν ποτέ να δείξουν οι Έλληνες οινοποιοί. Να όμως που κάναμε όλοι λάθος!
Σας ενημερώνω λοιπόν ότι οι παραγωγοί του γλυκού μας κρασιού Βινσάντο από τη Σαντορίνη κατεβαίνουν στην διεθνή έκθεση Vinoble 2010 ενωμένοι, για να συμβάλουν στην προώθηση του εκλεκτού μας αυτού γλυκού κρασιού διεθνώς. Πρόκειται για τα οινοποιεία Ι.Μπουτάρης & Υιος, Κάναβα Ρούσσος, Κτήμα Αργυρού, Κτήμα Σιγάλα, Οινοποιείο Γαβαλά, Οινοποιείο Κουτσογιαννόπουλος, Οινοποιείο Χατζηδάκη, San...torini Winery και Santo Wines, τα οποία θα εκπροσωπήσουν την Σαντορίνη αλλά και την Ελλάδα γενικότερα, και θα έχουν ως αποστολή να προωθήσουν και τον οινοτουρισμό στo όμορφo νησί τους.
Η Vinoble είναι η μεγάλη διεθνής έκθεση που αφορά αποκλειστικά στο γλυκό κρασί. Φέτος γίνεται για 7η χρονιά και λαμβάνει χώρα στην Ισπανική πόλη Jerez, τη γενέτειρα του Sherry. Η Vinoble 2010 θα πραγματοποιηθεί το τετραήμερο από 30 Μαίου ως και 2 Ιουνίου. Το ενιαίο περίπτερο των παραγωγών Βινσάντο θα έχει τον αριθμό 86 στην αίθουσα Arabic Garden. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, την Τετάρτη 2 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί δοκιμή των Βινσάντο των Σαντορινιών παραγωγών που θα βρίσκονται εκεί, την οποία θα συντονίσει ο διακεκριμένος Έλληνας οινογράφος Νίκος Μάνεσης. Επιπλέον, η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί και από το εκλεκτό γλυκό κρασί Samos Nectar του Συνεταιρισμού των Οινοποιών της Σάμου, το οποίο θα συμπεριληφθεί σε δοκιμή γλυκών κρασιών με βάση το Μοσχάτο από όλο τον κόσμο, και η οποία θα λάβει χώρα την πρώτη μέρα της έκθεσης.
Το Βινσάντο της Σαντορίνης είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στο εξωτερικό. Η φήμη του οφείλεται στο Ασύρτικο, την ποικιλία από την οποία προκύπτει, το οποίο του χαρίζει απαράμιλλα δροσιστική οξύτητα και δεν το αφήνει να γίνει "λιγωτικό", παρά την πολύ υψηλή περιεκτικότητά του σε σάκχαρα. Δεν πρέπει να το μπερδεύουμε με το Vinsanto της Τοσκάνης, που προκύπτει από διαφορετικές, ντόπιες ποικιλίες (Trebiano και Malvasia Aromatica), αλλά και από διαφορετικό τρόπο οινοποίησης.
Όσοι θέλετε να μάθετε περισσότερα για το Βινσάντο της Σαντορίνης, μπορείτε να κατεβάσετε παρακάτω το ειδικό έντυπο που θα μοιράζουν οι οινοποιοί της Σαντορίνης στους επισκέπτες της Vinoble, στο τέλος του μήνα.
http://www.in2life.gr/dm_documents/VINSANTO_ENGLISH_GnnVH.pdf
Πηγή:www.in2life.gr
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Οι Σαντορινιοί του Πειραιά και τα «σαντορινέικα» του Αγ.Νείλου Β μέρος…
Τις μεταπολεμικές δεκαετίες, οι Σαντορινιοί εφοπλιστές έχουν κυρίαρχο ρόλο στο μεγάλο λιμάνι και στη Πειραϊκή κοινωνία. Ο Λουκάς Νομικός α...
-
Έχοντας ως βάση το ανεκτίμητης αξίας βιβλιο « Η Σαντορίνη που χάνεται όπως τη βλέπουν οι μαθητές της Α Γυμνασίου 1985 - 1986" και προσ...
-
Μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές στα έθιμα του Πάσχα στο νησί, είναι και αυτό που γίνεται κατά βάση σήμερα το βράδυ Μετά το Χριστός Ανέ...
-
Τις μεταπολεμικές δεκαετίες, οι Σαντορινιοί εφοπλιστές έχουν κυρίαρχο ρόλο στο μεγάλο λιμάνι και στη Πειραϊκή κοινωνία. Ο Λουκάς Νομικός α...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου