Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Πνευματικό Κέντρο και Παιδικός σταθμός στον Καρτεράδο

Ένα σύγχρονο παιδικό σταθμό, ικανό να εξυπηρετήσει περίπου 25 παιδιά, αποκτά ο Καρτεράδος. Την πρωτοβουλία ανέλαβε ο εφημέριος της τοπικής ενορίας, Αρχιμανδρίτης π. Χριστοφόρος Καραμολέγκος και για την υλοποίηση του έργου, εκποιήθηκαν κάποια εκκλησιαστικά κτήματα, ενώ υπήρξαν και αρκετές δωρεές των πιστών. Το σχέδιο όμως είναι περισσότερο φιλόδοξο, καθώς περιλαμβάνει και ένα υπερσύγχρονο Πνευματικό Κέντρο χωρητικότητας 170-200 ατόμων, που θα χρησιμεύει για διαλέξεις και προβολές, ενώ η μια του όψη έχει σχεδιαστεί ως προθήκη έκθεσης εκκλησιαστικών κειμηλίων.
Η επίσημη παρουσίαση, συνοδεύτηκε από την τελετή τοποθέτησης του θεμελίου λίθου, από το σεβασμιότατο Μητροπολίτη Θήρας Αμοργού και νήσων κ. Επιφάνιο, που τόνισε πως η κοινωνική προσφορά είναι βασικό συστατικό της Εκκλησίας. Ακόμα, συνεχάρη τον εφημέριο, αλλά και την Αρχιτέκτονα κ. Στέλλα Ντακοβάνου και τον Πολιτικό Μηχανικό κ. Δημήτρη Γκινοσάτη, που προσέφεραν τα σχέδια και τη στατική μελέτη. Ο π. Χριστοφόρος, παρουσίασε τους σκοπούς του έργου – κατασκευάζεται στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Παναγίας Γλυκογαλούσσας-και ζήτησε την συμμετοχή των πιστών στην ολοκλήρωση και λειτουργία του. «Δεν σας έφερα εδώ για να παρουσιάσω το έργο της ενορίας, αλλά για να σας… μαλαγανίσω και να μας βοηθήσετε» είπε στους συγκεντρωμένους. Ανάμεσα τους ήταν ο Έπαρχος Θήρας κ. Χρύσανθος Ρούσσος, ο Δήμαρχος κ. Άγγελος Ρούσσος, ο Νομαρχιακός σύμβουλος κ. Ηλίας Μάινας και πολλοί κάτοικοι της περιοχής.

Δημήτρη Πράσσου Εφημερίδα " Κοινή Γνώμη" 28/4/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ανασκαφές του Χίλλερ ή Ποιός ήταν τελικά ο Αβέρωφ της Σαντορίνης

Αι ανασκαφαί του κ. Χίλλερ.-Επιγραφαί αρχαιόταται.-Άλλα ευρήματα.  Ο εν Θήρα ιδιαίτερος ημών ανταποκριτής και διευθυντής της εκεί εκδιδομέ...