Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

H Θηραϊκή Ατμοπλοία στο youtube

Σας παραθέτω δυο μικρά βιντεάκια που μου θύμισε μια συνταξιδεύτρια του blog, Παρουσιάζονται πλοία της Σαντορίνης, όπως το " Καδιώ" το "Τέτη" της Οικογένειας Γεωργίου και Καδιώς Σιγάλα( υπάρχουν πολλές αναφορές και στο best seller της Σαντορίνης, την μοναδική" Πάνω Μεριά του Κόσμου"), καθώς και πλοία της εταιρείας Νομικός " Λητώ" και Απόλλων"



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εγώ θυμάμαι, τέλη δεκαετίας 1980- αρχές δεκαετίας 1990, ερχόταν στη Σαντορίνη το "Λήμνος" του Νομικού. Πάρο-Νάξο-Ιο-Οία(Αρμένη)-Αθηνιός!!
Επίσης τότε ερχόταν το "Γεώργιος" του Βεντούρη, τα "Απόλλωνας", "Ναιάς" "Ροδάνθη" (αυτό νομίζω ερχόταν και το καλοκαίρι).
Τώρα με τα ταχύπλοα κάνεις 4 ώρες μέχρι Σαντορίνη και πάλι λες ακόμη να φτάσω? Τότε το ταξίδι ήταν 10-12 ώρες, έφευγαν από Πειραιά 8 το πρωί και έφταναν 6-8 το απόγευμα!!
Ειδικά άμα πήγαινε και άγονο: Συρο-Πάρο-Νάξο-Ιο-Σίκινο-Φολέγανδρο-Σαντορίνη...τρέλλα!!!!
Σε μερικά χρόνια με την εξέλιξη της τεχνολογίας θα είναι Πειραιάς-Σαντορίνη 1 ώρα με το βαπόρι και όλα αυτά πια θα είναι ανάμνηση...

Ανασκαφές του Χίλλερ ή Ποιός ήταν τελικά ο Αβέρωφ της Σαντορίνης

Αι ανασκαφαί του κ. Χίλλερ.-Επιγραφαί αρχαιόταται.-Άλλα ευρήματα.  Ο εν Θήρα ιδιαίτερος ημών ανταποκριτής και διευθυντής της εκεί εκδιδομέ...