Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Επι του Αθλητισμού.......

Πριν από λίγες ημέρες εντόπισα την παρακάτω ανάρτηση από το, ιδιαίτερα έξυπνο για τα σχόλια και όχι μόνο ιστολόγιο exoumekaileme.blogspot.com.


Μου λέτε καμιά φορά, αν «σοβαρολογώ» σε μερικά πράγματα που λέω και γράφω.
Και απαντώ «σ
χεδόν». Στο σχεδόν άλλωστε δεν είναι πολλά πράγματα που (μας) συμβαίνουν;
Τώρα πχ αναρωτιέμαι αν η εικονιζόμενη μπορεί να χαρακτηριστεί "παιδική χαρά".
Μπορείς όμως να την πείς «σχεδόν» παιδική χαρά...

το μονο σίγουρο είναι οτι βρίσκεται στο Εμπορείο...

έχω αν μου επιτρέπετε να παρατηρήσω τα εξής:

Στη Σαντορίνη έχουμε ένα νέο κόσμημα, αναφέρομαι στο Δημοτικό Γυμναστήριο, το οποίο πρέπει να το αξιοποίησουμε στο έπακρον! Έχω όμως να κάνω μερικές γενικές επισημάνσεις:
αλήθεια τόσο μεγάλη ανάγκη υπήρχε για το χειμώνα και για όλο το χρόνο Γήπεδο Τέννις στη Σαντορίνη ;Είναι ποτέ δυνατόν να γίνεται γήπεδο Τέννις σ ένα χωριό πανεμόρφο ( Μεγαλοχωριο) αλλά στο οποίο σιγά μην έρθει το χειμώνα κάποιος νέος για πχ από το Ημεροβίγλι στο Μεγαλοχωριο για να παίξει τέννις? Δεν είχε τι άλλο να κάνει ο κυριος Μανώλης, που μπορεί να μην έχει βγάλει το δημοτικό και μένει κοντά και είπε ας πάω μέχρι το γήπεδο ΤΕΝΝΙΣ να γυμναστώ!!!.....
Επίσης για πχ: η πανέμορφη και αντάξια του χωριού που ανήκει παιδική χαρά του Εμπορείου.... Τι υπέροχο θέαμα για μικρά Παιδιά!!!!
Δεν θα μπορούσε να γίνει για πχ στη θέση της μικρής παιδικής χαράς και του υπέροχου γηπέδου τέννις ένα μικρό κολυμβητήριο για τα παιδια?? Η ένα γυμναστήριο κανονικό δημοτικό?? γιατί να μην πρωτοτυπήσει στο ελάχιστο η Σαντορίνη?Δεν λέω ότι δεν γίνεται δουλειά στον τομέα αθλητισμού ( ίσα ισα ποδόσφαιρο - Δημοτικό Γήπεδο κ.ο.κ) αλλά τα δυο μικρά παραδείγματα αναδεικνύουν τη σημασία της ΣΩΣΤΗΣ δουλειάς....Θα μπορούσε για πχ να υπάρχει ένα μικρό δημοτικό γυμναστήριο στο Εμπορείο και άλλο ένα στο Ημεροβίγλι έτσι ώστε όσοι θέλουν μ ένα μικρό τίμημα να αθλούνται υπο την καθοδηγήση ειδικών!!!Ή ύπαρξη ενος κολυμβητηρίου θα είναι χρήσιμη τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες του νησιού. και θα μπορούσε να μπει και σε οδηγούς ταξιδιωτικούς. Δεν κατάλαβα δλδ που είναι το κακό?
Δεν θα μπορούσε η Σαντορίνη να δημιουργήσει για πχ περιπατιτικές ομάδες έτσι ώστε οι μαθητές, οι νέοι και όποιος άλλος επιθυμεί να περπατήσει στα ρυμίδια για πχ της Καλντέρας ή να μάθει και τις ομορφιές των άλλων χωριών? Δεν αναφέρομαι στην ύπαρξη Περιβαλλοντικής ομάδας μαθητών η οποία θα μπορούσε να συμβάλλει αλλα στο πολύ απλό 10 - 20 άνθρωποι ΟΜΑΔΙΚΑ να ξεκινήσουν τη βόλτα τους από την Οία μέχχρι το Ημεροβίγλι ή και ανάποδα!!! Με αυτό τον τρόπο και θα αθληθούν ομαδικά, και θα γνωρίσουν τις ομορφιές του νησιού και θα μάθουν πιθανώς κάτι ιστορικό κ.ο.κ.

Φοβάμαι όμως ότι και αυτο το κομμάτι εντάσσεται στην έννοια της μικροπολιτικής σε κάποιες περιπτώσεις ( Δήμου και Κοινότητας) [ και ας με κατανοήσουν οι φίλοι μου στο Δήμο και στην Κοινότητα]... Δεν νομίζω όμως ότι η διαφορά στον τομέα του αθλητισμού της Σαντορίνης ( Δήμος - Κοινότητα) είναι ένα γήπεδο τέννις??Ελπίζω ο χρόνος να με διαψεύσει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ανασκαφές του Χίλλερ ή Ποιός ήταν τελικά ο Αβέρωφ της Σαντορίνης

Αι ανασκαφαί του κ. Χίλλερ.-Επιγραφαί αρχαιόταται.-Άλλα ευρήματα.  Ο εν Θήρα ιδιαίτερος ημών ανταποκριτής και διευθυντής της εκεί εκδιδομέ...