Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Κολοκυθερή Σαντορίνης


Παραδοσιακή κολοκυθερή Σαντορίνης
2 κιλα κολοκύθα κόκκινη
1 κιλό μέλι
½ κιλό τυρί  τριμμένο (κεφαλογραβιέρα)
½ κιλό Αλεύρι (φαριν απ)
6 αυγά
½ κιλό ζάχαρη
Λίγο κανέλα και πιπέρι
1 κουταλάκι  Βιτάμ
Βάζουμε σε μια λεκάνη το ¼ από το μέλι, τη ζάχαρη, τα αυγά, την κανέλα, το πιπέρι, το βιτάμ, το τυρί και τα αναμειγνύουμε για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε την κολοκύθα αφού καθαριστεί και τριφτεί, και στη συνέχεια σιγά σιγά το αλεύρι. Το ψήνουμε στους 180oC μέχρι να πάρει χρώμα και να μην κολλάει στο μαχαίρι. Αφού ψηθεί, ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο μέλι!!!!! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Σαντορινιοί του Πειραιά και τα «σαντορινέικα» του Αγ.Νείλου Β μέρος…

Τις μεταπολεμικές δεκαετίες, οι Σαντορινιοί εφοπλιστές έχουν κυρίαρχο ρόλο στο μεγάλο λιμάνι και στη Πειραϊκή κοινωνία. Ο Λουκάς Νομικός α...