Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Ο Κινέζος Πρέσβης στον προϊστορικό οικισμό του Ακρωτηρίου

Σήμερα, Σάββατο 9 Οκτωβρίου, επισκέφτηκαν τον Προϊστορικό Οικισμό του Ακρωτηρίου της Σαντορίνης ο Κινέζος πρέσβης κ. Λούο Λινκουάν με την γυναίκα του και τους συνεργάτες του. Για την επίσκεψη αυτή τον παρότρυναν και τον συνόδεψαν ο γνωστός Σαντορινιός εφοπλιστής και ιδιοκτήτης της εφημερίδας "Καθημερινή", κ. Αριστείδης Αλαφούζος και η γυναίκα του Λένα. Παρών στην επίσκεψη ήταν και ο διευθυντής της Καθημερινής κ. Αλέξης Παπαχελάς.

Ο Κινέζος πρέσβης ενημερώθηκε για την ιστορία του προϊστορικού οικισμού και την εξέλιξη των εργασιών του υπό κατασκευή βιοκλιματικού στεγάστρου από τον ομότιμο καθηγητή προϊστορικής αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και διευθυντή των ανασκαφών στο Ακρωτήρι, κ. Χρίστο Ντούμα, και σχημάτισε τις καλύτερες εντυπώσεις. Μετά από σύντομη επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο, ο πρέσβης και οι υπόλοιποι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν και τα εργαστήρια των συντηρητών και των αρχαιολόγων όπου θαύμασαν πολλά τμήματα τοιχογραφιών.

Στην φωτογραφία, ο κ. Χρίστος Ντούμας δείχνει στον Κινέζο πρέσβη σε σχέδιο, στην είσοδο του Στεγάστρου, πως θα είναι οι διαδρομές των επισκεπτών μετά τις τελικές διαμορφώσεις στον χώρο.

Εμένα προσωπικά μου έκανε τρομερή εντύπωση η κα. Λένα Αλαφούζου, η οποία είχε ενθουσιαστεί πολύ από την επίσκεψη και έκανε σαν μικρό παιδί!

http://klearchosguidetothegalaxy.blogspot.com/2010/10/chinese-empassador-visited-akrrotiri.html

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλέ...σκέτο "ο γνωστός Σαντορινιός εφοπλιστής κ. Αριστείδης Αλαφούζος" ????
..πες "ο γνωστός Σαντορινιός εφοπλιστής από την ΟΙΑ κ. Αριστείδης Αλαφούζος"...
αφού και ο ίδιος σε συνεντεύξεις του χαίρεται να μιλάει για το χωριό...

παρεμπιπτόντως αυτός έχει τιμηθεί από την Ιαπωνία με το "Παράσημο του Τάγματος του Ανατέλλοντος Ηλίου"
εδώ η βράβευση:
http://www.mediashipping.gr/?q=node/4881

Ανασκαφές του Χίλλερ ή Ποιός ήταν τελικά ο Αβέρωφ της Σαντορίνης

Αι ανασκαφαί του κ. Χίλλερ.-Επιγραφαί αρχαιόταται.-Άλλα ευρήματα.  Ο εν Θήρα ιδιαίτερος ημών ανταποκριτής και διευθυντής της εκεί εκδιδομέ...