Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

6η Παγκυκλαδική Συνάντηση παιδιών και Νέων Μουσικών στη Σύρο

Η Νομαρχία Κυκλάδων διοργάνωσε την 6η Παγκυκλαδική ΣΥνάντηση Νέων μουσικών παραδοσιακής μουσικής. Ήταν μια εξαίρετη εμπειρία για όλους!! Η Σαντορίνη Συμμετείχε για πρώτη φορά με τον Ραφαήλ Αρβανίτη ( τσαμπούνα) και τον πατέρα του Επιφάνιο Αρβανίτη ( τουμπί). ο Υπεύθυνος της Σαντορίνης προσπάθησε να υπάρχει επιπλέον της μιας συμμετοχής αλλά δεν ήταν εφικτό.  Η Σαντορίνη του χρόνου αν καταχειροκροτήθηκε φέτος στη Σύρο θα  κλέψει και πάλι την παράσταση ΄΄οπου και αν γίνει η Παγκυκλαδική Σύνάντηση.
Ηταν ένα υπέροχο διημέρο όπου νέοι μουσικοί μας γέμισαν με ελπίδα για τη Συνέχεια της παραδοσιακής μουσικής. Υπήρχε πολύ μεράκι, πολύ κέφι και πάρα πολυ χορός..... μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Τάσο Αναστασίου, υπεύθυνο του Τμήματος ΠΟλιτισμού της Νομαρχίας και στη Σμαράγδα Διακογιάννη υπεύθυνη εκδηλώσεων του Μουσείου Λαικών Οργάνων, οι οποίοι είχαν το γενικό πρόσταγμα της εκδήλωσης. Παρακολουθήστε 2 αποσπάσματα από το διημερο ( θα ακολουθήσουν και άλλα):




1 σχόλιο:

dyosmaraki είπε...

Μπράβο στα παιδιά.
Πάντα τέτοια!!

Ανασκαφές του Χίλλερ ή Ποιός ήταν τελικά ο Αβέρωφ της Σαντορίνης

Αι ανασκαφαί του κ. Χίλλερ.-Επιγραφαί αρχαιόταται.-Άλλα ευρήματα.  Ο εν Θήρα ιδιαίτερος ημών ανταποκριτής και διευθυντής της εκεί εκδιδομέ...