Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Τηλεοπτικό Αφιέρωμα στο Ηφαίστειο του Κολούμπου

Το επόμενο Σάββατο το πρωι στις 11 θα παιχτεί το Επεισόδιο της σειράς Exlpore Nautilus στο Σκαι, το οποίο ειναι αφιερωμένο στον Κολούμπο. Στο Επεισόδιο αυτό συμμετέχουν και μαθητές της Στ τάξης του Δημοτικού Φηρών την περίοδο 2007.
Η ομάδα θαλάσσιων επιστημόνων του ΕΛΚΕΘΕ, δυτών και κινηματογραφιστών, με επικεφαλής τον δρα Βαγγέλη Παπαθανασίου, διαπλέουν τη Μεσόγειο και τις ελληνικές θάλασσες με σκοπό την κατανόηση και καταγραφή του φυσικού πλούτου και των προβλημάτων της υποβρύχιας ζωής. Από τον Σεπτέμβριο του 2007 όταν άρχισαν τα γυρίσματα σε High Definition συμμετείχαν πάνω από 50 Ελληνες ερευνητές, και πλήρωμα 25 ναυτικών του Ωκεανογραφικού πλοίου «Αιγαίο». Η ιστοσελίδα του ντοκιμαντέρ, «Explore Nautilus» (www.explorenautilus.com) παρέχει στον χρήστη ένα λειτουργικό user-interface περιβάλλον με διαδραστικές παροχές, όπως παιχνίδια για παιδιά, αποκλειστικό video περιεχόμενο, πίσω από τις κάμερες οπτικοακουστικό υλικό, διαδραστικοί χάρτες και επιστημονικές πληροφορίες.
Απ ότι φαίνεται το ηφαίστειο του Κολουμπου θα προκαλέσει εξίσου σημαντικές επιστημονικές έρευνες και όχι μόνο  σε λίγο καιρό, και το γεγονός οτι συζητάνε και τα παιδιά του Δημοτικού καθώς και η ευρύτερη σχέση των κατοίκων του νησιού με τον Κολούμπο , κεντρίζει περισσότερο το ενδιαφέρον για το προαναφερθεν ντοκυμαντέρ.  Μην ξεχνάτε οτι συμμετέχει και η Θηραία λέκτωρ Γεωλογίας Παρασκευή Νομικού . 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ανασκαφές του Χίλλερ ή Ποιός ήταν τελικά ο Αβέρωφ της Σαντορίνης

Αι ανασκαφαί του κ. Χίλλερ.-Επιγραφαί αρχαιόταται.-Άλλα ευρήματα.  Ο εν Θήρα ιδιαίτερος ημών ανταποκριτής και διευθυντής της εκεί εκδιδομέ...