Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Γάμοι στη Σαντορίνη γιατί όχι ???

Αλήθεια που παντρεύτηκες?? Σαντορίνη…..
Μα αφού δεν είσαι από εκεί?  Και…Ποιος ο λόγος …. Είναι όμως η Σαντορίνη….


Αυτός εδώ θα μπορούσε να ναι ένας χαρακτηριστικός διαλόγος έλληνα και ξένου τουρίστα ο οποίος μπορεί να μην έλκει την καταγωγή του από τη Σαντορίνη αλλά σίγουρα…. Η Σαντορίνη πουλάει και πουλάει καλά και πολύ ως προς το θέμα της διοργάνωσης ενός γάμου στο νησί…..Στην Καθημερινή της Κυριακής 8- 5 – 2011, υπήρχε εκτενέστατο άρθρο και φωτογραφίες για τη διοργάνωση των γάμων  στο νησί. 
Η Σαντορίνη ανταγωνίζεται και όχι αδίκως τη Χαβάη στους τουριστικούς προορισμούς για τη διοργάνωση γάμων … Πολύ δε περισσότερο τις ώρες αιχμής….. λίγο πριν και λίγο μετά το ξακουστό Ηλιοβασίλεμά της…
Μα θα αναρωτηθείτε μόνο οι Έλληνες το κάνουν; Η απάντηση δίδεται στο άρθρο της « Κ» : «Οι γάμοι μεταξύ Βρετανών αποτελούν σχεδόν το 65% των γάμων που οργανώνουμε κάθε χρόνο» λέει στην «Κ» η κ. Λίλα Κωνσταντινίδη από το πρακτορείο Heliotopos στη Σαντορίνη (http: //weddings. heliotopos. net). «Οι λόγοι είναι πολλοί: ο ελληνικός καλός καιρός, η ισχυρή κουλτούρα και η ιστορία, αλλά και το χαμηλότερο κόστος του γάμου σε σχέση με αυτό που θα πλήρωναν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Με αυτό τον τρόπο, τα ζευγάρια συνδυάζουν και τον μήνα του μέλιτος»
Δεν είναι όμως μόνον οι γάμοι με την αυστηρή έννοια του τυπικού της τελετής και τα συνακόλουθα. Σύμφωνα με όσα λέει στην «Κ» η κ. Στέλλα Χανιώτη, εκπροσωπώντας το www. weddingsinsantorini. eu, «τα τελευταία χρόνια αυξάνεται η αγορά του post wedding photo shoot, κυρίως από ζευγάρια ασιατικής καταγωγής που ταξιδεύουν στη Σαντορίνη, νοικιάζουν ένα νυφικό, βάφονται κ. λπ., για να φωτογραφηθούν με φόντο την ξακουστή θέα. Υπάρχουν επίσης οι συμβολικοί γάμοι και η ανανέωση των όρκων, τα οποία μαζί αποτελούν έναν αριθμό που δύσκολα μπορεί να καταγραφεί».
Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν και τα ζευγάρια του ίδιου φύλου, που ενώ δεν μπορούν να παντρευτούν επισήμως στη χώρα μας, επιλέγουν να κάνουν μια συμβολική τελετή. Το «Nice Day», μεταξύ άλλων, παρουσιάζει και μια τέτοια περίπτωση.
Απαιτούνται κανόνες και ποιότητα
«Η Ελλάδα πρέπει να το εκμεταλλευτεί όλο αυτό. Γιατί δεν αφορά μόνο τους οργανωτές των γάμων, αλλά και τα καράβια, τα αεροπλάνα, τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια, τις ξεναγήσεις, τα μουσεία, τους DJ, τους ανθοπώλες, τους μουσικούς, τους αισθητικούς…» τονίζει στην «Κ» η κ. Λίλα Κωνσταντινίδη, που δραστηριοποείται στη Σαντορίνη, στην εν λόγω «αγορά». Αλλά, ας ρίξουμε μια ματιά και στην αρχική σελίδα www. visitgreece. gr του ΕΟΤ. Ενας από τους βασικούς συνδέσμους τιτλοφορείται «Romance in Greece». Αν τον ακολουθήσετε, θα σας προσφερθεί μια λεπτομερής περιγραφή του ελληνικού γάμου, αλλά ώς εκεί. «Πρέπει να καταλάβουμε ότι το destination wedding πέφτει μέσα στην κατηγορία του εναλλακτικού τουρισμού» αναφέρει στην «Κ» η κ. Στέλλα Χανιώτη, επίσης ειδική επί του θέματος. «Ο ΕΟΤ καθυστέρησε πολύ να δώσει έμφαση π. χ. στην ελληνική κουζίνα. Το ίδιο συνέβη και με την Ελλάδα ως γαμήλιο προορισμό»….
Εφημερίδα Καθημερινή 08-05-2011

www.topmelodyfm.gr
http://kathimerini.newspaperdirect.com/epaper/viewer.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ανασκαφές του Χίλλερ ή Ποιός ήταν τελικά ο Αβέρωφ της Σαντορίνης

Αι ανασκαφαί του κ. Χίλλερ.-Επιγραφαί αρχαιόταται.-Άλλα ευρήματα.  Ο εν Θήρα ιδιαίτερος ημών ανταποκριτής και διευθυντής της εκεί εκδιδομέ...