Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Όταν η Σαντορίνη αποκαλύτπει και πάλι τα μυστικά της

Περίσσιο εύρημα.... εντοπίστηκε στην Περίσσα σήμερα. Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης αγωγού αποχέτευσης εντοπίστηκε μια υπέροχη επιτύμβια στήλη ......Στην περιοχή της Περίσσας στην αρχαία Ελευσίνα των Πτολεμαίων.... Αλήθεια τι κρυμμένα μυστικά θα μας φωτίσει πάλι η " Θεά" Σαντορίνη ;




Watch live streaming video from santorinitv1 at livestream.com



Σήμερα, κατά τη διάρκεια εκσκαφικών εργασιών, που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του έργου  «Ύδρευση – αποχέτευση ακαθάρτων οικισμού Περίσσας νήσου Θήρας», υπό την επίβλεψη της 2ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, αποκαλύφθηκε ρωμαϊκή ανάγλυφη πλάκα, συνολικών διαστάσεων 1,82 μ.  μήκους, 0,91 μ. πλάτους και  0,15 μ. πάχους, που απεικονίζει δύο ανδρικές μορφές σε ανάκλιντρο. Η δεξιά ώριμη ανδρική μορφή συνοδεύεται από την επιγραφή ΜΕΛΗΣ, ενώ η αριστερή νεαρή ανδρική μορφή από την επιγραφή ΧΑΡΙΚΛΗΣ.
Η ευρύτερη περιοχή της Περίσσας στην οποία βρέθηκε το ανάγλυφο, παρουσιάζει ιδιαίτερο αρχαιολογικό ενδιαφέρον.
Το εύρημα μεταφέρθηκε και φυλάχθηκε σε ασφαλή χώρο.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού 



Με μία πρώτη και γρήγορη έρευνα οι ονομασίες των δύο ηρώων προέρχονται ίσως από τα εξής : Ο Χαρικλής ήταν αρχαίος Αθηναίος δημαγωγός. Το 413 π.Χ. του ανατέθηκε αποστολή έχοντας υπό τις διαταγές του τον στόλο να πλεύσει στην Πελοπόννησο μαζί με το Δημοσθένη. Πέτυχε να οχυρώσει μια μικρή ακτή στη Λακωνία. Το 404 π.Χ. διορίστηκε μαζί με τους άλλους Τριάκοντα Τύρανους.
και ο Μέλης Στην ελληνική μυθολογία με το όνομα Μέλης είναι γνωστός ένας νεαρός Αθηναίος, τον οποίο ερωτεύθηκε ένας ξένος, ο Τιμαγόρας. Ο Μέλης περιφρόνησε τον έρωτά του και προέτρεψε τον Τιμαγόρα να πέσει από την Ακρόπολη. Αλλά όταν έγινε αυτό, ο Μέλης μετενόησε και αυτοκτόνησε. Σε ανάμνηση του θρύλου αυτού, ιδρύθηκε στην Αθήνα βωμός του Αντέρωτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Σαντορινιοί του Πειραιά και τα «σαντορινέικα» του Αγ.Νείλου Β μέρος…

Τις μεταπολεμικές δεκαετίες, οι Σαντορινιοί εφοπλιστές έχουν κυρίαρχο ρόλο στο μεγάλο λιμάνι και στη Πειραϊκή κοινωνία. Ο Λουκάς Νομικός α...