Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Σχόλιο από το www.neasantorinis.gr


  H επόμενη μέρα 
Κάθε Έλληνας ή ξένος επισκέπτης που επιλέγει το νησί μας για τις διακοπές του γίνεται, για όσες μέρες παραμένει εδώ, μέλος της τοπικής μας κοινωνίας. Είναι υποχρέωσή μας, εκτός από τις υπηρεσίες που του προσφέρουμε στον τουριστικό τομέα να φροντίζουμε για την ασφάλειά του αλλά και σε περίπτωση ατυχήματος την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση. Ο τρόπος με τον οποίον αρχές και εθελοντές χθες αντιμετώπισαν το έκτακτο περιστατικό θα πρέπει να γίνει πρότυπο για όλες τις τουριστικές περιοχές της χώρας. Ανεξάρτητα από την κατάληξη του ατυχήματος και της θλίψης που αισθανόμαστε όλοι κυρίως για την οικογένεια του άτυχου Αμερικανού επισκέπτη μας και μετά την ένταση της πρώτης μέρας πρέπει σήμερα να δούμε αν αντιδράσαμε σωστά ως τοπική κοινωνία στο περιστατικό. Είδαμε λοιπόν λίγα λεπτά μετά την κατολίσθηση:
Πυροσβέστες με κίνδυνο της ζωής τους να κατεβαίνουν στα πρανή της Καλντέρας για να διασώσουν τον μέχρι αυτή την ώρα αγνοούμενο.
Είδαμε τον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους να φτάνουν αμέσως στο σημείο της κατολίσθησης και να κινητοποιούν όλο τον μηχανισμό αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.
Είδαμε τους εθελοντές διασώστες με το υλικό τους να σαρώνουν μαζί με τους πυροσβέστες την περιοχή αναζητώντας τον αγνοούμενο.
Είδαμε εθελοντές διασώστες δύτες με τον εξοπλισμό τους να πέφτουν στην θάλασσα και να ψάχνουν τον βυθό στην περιοχή.
Είδαμε το ελικόπτερο της 134 ΣΜ να πετά πάνω από το σημείο του ατυχήματος και να είναι έτοιμο να μεταφέρει τραυματίες εάν υπήρχαν.
Είδαμε τα ασθενοφόρα να φτάνουν άμεσα στην Οία μαζί με γιατρό και τραυματιοφορείς.
Είδαμε τα πλοιάρια των Λεμβούχων να φτάνουν αμέσως επίσης στον χώρο του ατυχήματος.
Είδαμε στο Κέντρο υγείας τον πρόεδρο του ΔΣ κ. Χλωρίδη να υποδέχεται την σύζυγο του άτυχου επισκέπτη μας και να της παρέχει κάθε διευκόλυνση μαζί με το προσωπικό του ΚΥ.
Είδαμε τον εκπρόσωπο του ΕΟΤ να βρίσκεται επίσης δίπλα στους φίλους και συγγενείς του επισκέπτη που χάσαμε χθες.
Είδαμε το Υγειονομικό αεροσκάφος της Σαντορίνης στο αεροδρόμιο με αναμμένες τις μηχανές να περιμένει αν χρειαζόταν να μεταφέρει τραυματίες σε νοσοκομείο της Κρήτης ή της Αθήνας.
Είδαμε Αστυνομικούς να φτάνουν αμέσως και να ρυθμίζουν την κυκλοφορία για να εξυπηρετηθούν ασθενοφόρα και οχήματα της πυροσβεστικής.
Αυτή ήταν η εικόνα που είδαμε χθες και εμείς αλλά και οι επισκέπτες στην Οία.
Ήταν η εικόνα μιας συγκροτημένης και καλά οργανωμένης τοπικής κοινωνίας απέναντι σε ένα περιστατικό που αφορούσε την προσπάθεια να διασωθεί ένας επισκέπτης μας.
Μπράβο σε όλους

1 σχόλιο:

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Υπάρχουν και καλά νέα, λοιπόν... Μπράβο!

Ανασκαφές του Χίλλερ ή Ποιός ήταν τελικά ο Αβέρωφ της Σαντορίνης

Αι ανασκαφαί του κ. Χίλλερ.-Επιγραφαί αρχαιόταται.-Άλλα ευρήματα.  Ο εν Θήρα ιδιαίτερος ημών ανταποκριτής και διευθυντής της εκεί εκδιδομέ...