Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Γυμνάσιο Μεσαριας..... από άλλο ανέκδοτο....

Νοιώθω λίγο ντροπή όταν διαβάζω τέτοιες ανακοινώσεις και δεν υπάρχει επιτέλους λίγο λογική σε αυτό το πλαίσιο

Χάνεται το έργο εάν δεν δημοπρατηθεί PDF Εκτύπωση E-mail
Γράφει ο/η Administrator
04.06.10
gimnasiomess.jpgΣτον αέρα βρίσκεται στην κυριολεξία η υλοποίηση του έργου του Γυμνασίου της Μεσσαριάς εάν δεν πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη δημοπρασία. Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο Ο.Σ.Κ. (Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων) έχει προειδοποιήσει την Νομαρχία ότι εάν δεν δημοπρατηθεί και αυτή την φορά το έργο ( πρόκειται για την 5η κατά σειρά προσπάθεια δημοπράτησης) τα χρήματα θα διατεθούν για την κατασκευή άλλου σχολείου. Να υπενθυμίσουμε επίσης ότι υπάλληλοι των τεχνικών υπηρεσιών της Νομαρχίας έχουν και πάλι ενημερώσει την Νομαρχία ότι θα πραγματοποιήσουν απεργία την ημέρα και την ώρα της δημοπράτησης με απώτερο στόχο να μην πραγματοποιηθεί η διαδικασία. Χθες κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Νομαρχιακού Συμβουλίου ο έπαρχος Θήρας κ. Χρύσανθος Ρούσσος ζήτησε από τον Νομάρχη να προχωρήσει σε ασφαλιστικά μέτρα προκειμένου κηρυχθεί η απεργία των υπαλλήλων της Νομαρχίας ως παράνομη και καταχρηστική και να δημοπρατηθεί κανονικά το έργο



www.neasantorinis.gr

Υ.Γ. Αλήθεια τόσο πολύ θα χάλαγε ο κόσμος με μια υπογραφή για να προχωρήσει το έργο χωρις διαγωνισμό? το Γυμνασίο της Μεσαριάς μας πείραξε μερικους μερικους εε!?? οτι θέλουν τα παιδιά να κάνουν μάθημα δεν μας ντροπιάζει???

Ψηφιακό Αρχείο Ερτ- Βράβευση Οίας

Πριν από λίγο εντόπισα μέσω του ψηφιακού αρχείου της έρτ, ένα πολύ σύντομο βίντεο για τη βράβευση από τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Τσάτσο προς τον Πρόεδρο του Εοτ, την απονομή τιμητικού διπλώματος του Οργανισμού για την προστασία του περιβάλλοντος και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ευρώπης Europa Nostra για την τουριστική ανάπτυξη της Οίας χωρίς την παρέμβαση στον παραδοσιακό χαρακτήρα του οικισμού. " Διακρίνονται μεταξύ των παρισταμένων στην τελετή ο Υπουργός Προεδρίας της Κυβέρνησης ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΚΩΣΤΗΣ) ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, ο Υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου με αρμοδιότητα επί των σχέσεων με την Ευρωπαϊκή Κοινότητα ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΗΣ, ο τέως Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ ΤΖΑΝΝΗΣ ΤΖΑΝΝΕΤΑΚΗΣ, η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας ΙΩΑΝΝΑ ΤΣΑΤΣΟΥ."

Το link ειναι: http://www.ert-archives.gr/V3/public/pop-info.aspx?tid=72275&tsz=0&act=mInfo

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Μουσειο Προιστορικής Θηρας




για θαυμάστε ένα κόσμημα της Σαντορίνης.........

Θηραϊκός Όρθρος... Μια ταινία γεμάτη ...Σαντορίνη

Πριν λίγους μήνες είχα τη μεγάλη ευτυχία να βιώσω ξανα λεπτό προς λεπτό κάθε συναίσθημα που έβγαινε από το περίφημο Ντοκιμαντέρ "Θηραϊκός Όρθρος" των Κώστα Σφήκα, Σταύρου Τορνε. Χρονολογίας: 1967

Σας αναπαράγω τα σχόλια από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογραφου ( http://www.gfcdigital.gr/gfc/11266index.html?locale=el&l1=movie&id=11266)

"Κοφτές ματιές στις πέτρες και τα στεγνωμένα πρόσωπα σκίζουν τον φολκλόρ μανδύα της μαγευτικής Σαντορίνης και απομονώνουν την ουσία του χώρου και των ανθρώπων. Η Σαντορίνη δεν είναι καρτ-ποστάλ. Κοφτές ματιές που αρνούνται την καθησυχαστική γραμμική αφήγηση και χτυπούν την αδρανή συνείδηση του θεατή και την οπτική σάρωσης του τουρίστα, με κάθε αγριότητα και βιαιότητα που ανακαλύπτουν στη φιγούρα του κατοίκου που εμφανίζεται για μια στιγμή στο βάθος του καλντεριμιού πριν εξαφανιστεί σαν το αδέσποτο, στα πρόσωπα των γεωργών που περιμένουν έξω από την αγροτική τράπεζα, στην ανθρώπινη αγωνία κάθε παράθυρου και κάθε τοίχου, στην ανηφόρα της διαδρομής από το λιμάνι στα Φηρά, καθώς ο αγωγιάτης κρατιέται από την ουρά του μουλαριού που μεταφέρει τον τουρίστα. Αγριότητα σε κάθε ήχο-χτύπημα της οπλής επάνω στην πέτρα και κάθε ήχο-γδάρσιμο του αέρα. Συμπάθεια για τα πάθη του ανθρώπου και θυμός για την απουσία ανάπτυξης και τη χοάνη του τουρισμού, στην οποία θα ριχτούν τα επόμενα χρόνια άνθρωποι, τοπία, τρόποι ζωής και η έννοια της προόδου. Κάποια πρόσωπα ξεπροβάλλουν ανάμεσα στις πέτρες. Κάθε ήχος γίνεται θόρυβος. Κοφτές ματιές στις πέτρες που διαλύουν. Η Σαντορίνη. ...."

Αν μου επιτραπεί να προσθεσω μερικά σχόλια μόνο.... Νομίζω ότι η συγκεκριμένη ταινία πρέπει αν κάποια στιγμή οι άρχοντες του νησιού αποφασίσουν απο μόνοι τους την προώθηση της τοπικής ιστορίας.... να ζητήσουν την άδεια και να αντιγράφουν για όλα τα σπίτα της Σαντορίνης αυτό το ποίημα συναισθημάτων...... Ειναι τόσο ζωντανό... τόσο γεμάτο Σαντορίνη....κάθε κλικ της ταινίας είναι και ένα διαφορετικό συναίσθημα...

Στο παρακάτω link http://www.gfcdigital.gr/gfc/11266index.html?locale=el&l1=movie&id=11266 μπορειτε να δείτε σκηνές από το ντοκυμαντέρ αυτό.... Όσοι δεν έχουν την ευκαιρία να το δουν όλο το ντοκιμαντέρ.... ας δουν κάποιες από τις σκηνές.... Μπορεί να μάθουν πολλά.....


Ενα ιδιαίτερο αφιέρωμα σ έναν από τους άγνωστους Δασκάλους του Θεάτρου Σκιών.... ο Σωτήρης ο Σαντορινιός..... πατέρας του Ευγένιου του Έλληνα!!



αντιγράφω το σχόλιο από το κανάλι που το εντόπισα http://www.youtube.com/watch?v=np8azynvN28

Ο Σωτήρης Σπαθάρης πατέρας του διάσημου δάσκαλου του θεάτρου σκιών Ευγένιου, γεννήθηκε το 1892 στη Σαντορίνη και μεγάλωσε στο Μεταξουργείο στην οδό Άστρους.
- Ο Καραγκιόζης είναι η ζωή μου είχε πει...αν μου αφαιρέσουν αυτή την ανάγκη εγώ σε μια βδομάδα θα πεθάνω. Μόνο έτσι αισθάνομαι τα γέρικα κόκκαλά μου να ζωντανεύουνε και την ψυχή μου να μου μιλάει παιδιάστικα.
- Το 1922 γνώρισε στην Κηφισιά τον Τσαρούχη ο οποίος του είπε : «Απ' όλους τους καλούς καραγκιοζοπαίχτες που έχω ακούσει, καλύτερη απόδοση έχει ο δικός σου Καραγκιόζης».
-Σικελιανός : «Η τέχνη του είναι στη βάση της λαϊκής ψυχής και ζωής και μακάριος που την αντικρύζει με τη σοβαρότητα που της οφείλεται».
Ήταν ο πρώτος καλλιτέχνης του είδους που εισήγαγε στον Καραγκιόζη την λεγόμενη διαφημιστική ρεκλάμα και. ένας από τους πρώτους ιδρυτές του Πανελλήνιου Σωματείου Καραγκιοζοπαιχτών που σχηματίστηκε το 1924.

-Σημ. Ακούγεται ο γιος του Ευγένιος στην παράσταση ¨Ο Μέγας Αλέξανδρος και το καταραμένο φίδι¨

Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Lilium candidum

Lilium candidum, Ιουνίου 1, 2010

Πανέμορφος, πάλλευκος και πολύ αρωματικός. Αυτός είναι ο περίφημος κρίνος Lilium candidum που πλέον είναι πολύ σπάνιος.
Ενδημικό είδος των Βαλκανίων και της νοτιοδυτικής Ασίας. Σήμερα θα τον βρούμε σε πολύ λίγες περιοχές της Ελλάδας και σε όλο και μειούμενους πληθυσμούς. Αναπτύσσεται σε μέσα ή μεγάλα υψόμετρα. Είναι πολυετές βολβώδες φυτό με βλαστό όρθιο που μπορεί να φτάσει και το 1 μέτρο. Τα άνθη είναι ερμαφρόδιτα, γονιμοποιούνται από τις μέλισσες, περιλαμβάνουν 6 τέπαλα και έχουν μια ελαφρά κλίση προς το έδαφος. Τα πολλά [πάνω από 10] τεράστια και πολύ αρωματικά άνθη βγαίνουν στο πάνω μέρος του βλαστού του φυτού και θα τα δούμε από τον Μάιο μέχρι αρχές καλοκαιριού.
Ένα εκλεκτής ποιότητας αιθέριο έλαιο από το άνθος χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία.

Τον κρίνο θα τον δούμε στις τοιχογραφίες της αρχαίας Σαντορίνης και Κρήτης, όπως π.χ. στην περίφημη τοιχογραφία της άνοιξης στη Σαντορίνη.
Θρησκευτικό σύμβολο του χριστιανισμού μιας και τον έχουν συνδέσει με την αναγγελία από τον Αρχάγγελο Γαβριήλ στην Παναγία για να της αναγγείλει την έλευση του Χριστού, ο κρίνος του ευαγγελισμού. Συμβολίζει την αγνότητα και την παρθενία της Παναγίας.
Από την άλλη, υπάρχει ολόκληρη θεωρία για το γεγονός της καθιέρωσης του κρίνου στις αγιογραφίες αλλά δεν τις αναφέρω γιατί ξεφεύγει του παρόντος ποστ [και μπλογκ γενικότερα], αλλιώς κινδυνεύουμε να πλακώσουν στη λάσπη διάφοροι θρησκόληπτοι και φανατικοί.

Στην Ελλάδα είναι είδος που κινδυνεύει άμεσα με προτεραιότητα προστασίας: ΠΟΛΥ ΕΠΕΙΓΟΝ! Ως κίνδυνοι αναφέρονται τα: (κυρίως) συλλογή, βόσκηση, τουρισμός.
Είναι προστατευμένο είδος με το Προεδρικό Διάταγμα 67/81 (Π.Δ. 67/81) “Περί προστασίας της αυτοφυούς χλωρίδος και άγριας
πανίδος και καθορισμού διαδικασίας συντονισμού και ελέγχου της ερεύνης επ’ αυτών”
Και προσοχή: αν είστε τυχεροί και το βρείτε στο δρόμο σας μη κάνετε την εγκληματική ενέργεια να τον κόψετε. Γεμάτα είναι τα ανθοπωλεία από καλλιεργούμενους κρίνους για να βάλετε στις γλάστρες σας και τα ανθοδοχεία σας.
Αφήστε τον να ζήσει και να πολλαπλασιαστεί εκεί που γεννήθηκε!
==================================================================================================
Οικογένεια:Liliaceae
Γένος:Lilium Λείριον
Είδος: Lilium candidum, Κρίνος της Παναγίας, Παρθενόκρινος, Madonna Lily, Λίλιο, Λείριο το πάλλευκο κ.α


http://laspistasteria.wordpress.com/2010/06/01/lilium-candidum/



Υ.Γ.: αναγκαίο διευκρινιστικό σχόλιο από τον Κλέαρχο για να μην υπάρχουν παρερμηνείες: Για την τοιχογραφία της Άνοιξης θεωρείται ότι οι κρίνοι είναι της ποικιλίας Lilium Chalcedonicum (κόκκινος κρίνος), η οποία είναι κοινή στην Ελλάδα και ειδικά στα νησιά του Αιγαίου. Υπάρχει, πάντως, και η άποψη ότι τα κρίνα είναι Pancratium Maritimum L. (κρίνος της θάλασσας), τα οποία φυτρώνουν ακόμα στην Σαντορίνη τα καλοκαίρια. Τα κρίνα αυτής της ποικιλίας είναι λευκά, αλλά θεωρείται ότι ο ζωγράφος τα απέδωσε με κόκκινο χρώμα για να ξεχωρίζουν από το λευκό φόντο.

travel video spotlight / athens & santorini




http://www.pausethemoment.com/2010/05/31/travel-video-spotlight-athens-santorini/

Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Από το φάβα της γριάς στη φάβα παγωτό

Η Σαντορίνη είναι πλέον γενικά αποδεκτό ότι ξεχωρίζει για τη γαστρονομία της. Είναι ένας διεθνώς καταξιωμένος γαστρονομικός προορισμός, που συνδυάζει την καλή και «τίμια» παραδοσιακή κουζίνα, με ένα ρεύμα εκσυγχρονισμού της σαντορινιάς και της ελληνικής κουζίνας βασισμένο στα τοπικά προϊόντα (τοματάκι, φάβα, άσπρη μελιτζάνα κλπ). Το διάσημο, ποιοτικό σαντορινιό κρασί συντελεί ουσιαστικά στη διαμόρφωση της μοναδικής στην Ελλάδα ολοκληρωμένης γαστρονομικής πρότασης σε επίπεδο προορισμού.

Στο πλαίσιο αυτό και με τη σκέψη στραμμένη στην επόμενη μέρα, δηλαδή στην παραπέρα καταξίωση της Σαντορίνης ως γαστρονομικού προορισμού και στη διατήρηση και ενίσχυση του ρεύματος εκσυγχρονισμού, που σήμερα προσελκύει τα φώτα της δημοσιότητας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, διοργανώνεται στις 19-20 Ιουνίου 2010, γαστρονομική εκδήλωση με τίτλο:

«Από το φάβα της γριάς στη φάβα παγωτό - Η ευρηματικότητα, μέσο διαμόρφωσης ενός γαστρονομικού προορισμού»

Στην εκδήλωση αυτή θα καταθέσουν τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους, ειδικοί σε θέματα ανάπτυξης και προβολής γαστρονομικών προορισμών και θα επιδιωχθεί η ευρύτερη συμμετοχή κοινού, ιδιαίτερα γυναικών χάρη στις οποίες οι σαντορινιές συνταγές πέρασαν και μετεξελίχθηκαν από γενιά σε γενιά.

Το κύριο μέρος της εκδήλωσης θα διεξαχθεί το Σάββατο, 19/6/2010, το απόγευμα, στο πρώην Δημοτικό Σχολείο της Φοινικιάς και θα γίνουν:
- Ομιλίες
- Συζήτηση
- Διαγωνισμός τηγανίσματος τομακεφτέδων που θα συμμετέχουν γυναίκες της Σαντορίνης
- Μαγείρεμα φάβας με παραδοσιακό τρόπο (όπως στα πανηγύρια)
- Γευστική δοκιμή φάβας παρασκευασμένης με εξελιγμένη συνταγή

Στις παράπλευρες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις των ειδικών με επαγγελματίες της εστίασης και του κρασιού προκειμένου να αναδειχθεί ένας γενικότερος προβληματισμός και να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του ομίλου Ηλιότοπος με συνδιοργανωτή την Κοινότητα Οίας και με τη συνεργασία του εστιατορίου Σελήνη.


Σάββατο 19 Ιουνίου 6.30 με 9.30


Υ.Γ. Για άλλη μια φορά άνθρωποι που δεν ειναι Σαντορινιοί αποδεικνύουν περιτρανα τισημαίνει αγάπη για το νησι.......... Χίλια μπράβο......

Τα γαδούρια μας......( σε συνέχειες)

Ενα μικρό βιντεάκι με τα γαδούρια μας.... ειναι ενα απο τα βιντεάκια που σέβονται τους γαιδουρολάτες και τα γαίδουριά μας.......

Η Συμβολή και η Πίστη ( συνέχεια)



Πηγή: www.neasantorinis.gr

Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Τα πανηγύρια της Σαντορίνης ξαναζούν – Κωνσταντίνου και Ελένης και Αγίας Τριάδας

Οι ειδήμονες των ξεχωριστών γεύσεων, επιμένουν πως «το φάβα» που προσφέρεται στην «πανήγυρη» του Ναού των ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης που βρίσκεται στον περίβολο του «Λαογραφικού Μουσείου Εμμανουήλ Λιγνού» στο Κοντοχώρι, έχει την αυθεντική γεύση.

Το διαπίστωσαν από «πρώτο χέρι» οι δημοσιογράφοι και εκδότες των Κυκλάδων που βρέθηκαν στο ολάνθιστο αίθριο του Μουσείου. Στον εσπερινό χοροστάτησε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θήρας Αμοργού και Νήσων κ. Επιφάνιος και το γεμάτο κατάνυξη δείλι συνεχίστηκε με την περιφορά της εικόνας. Στους υπόσκαφους χώρους, είχε στηθεί από νωρίς η κουζίνα, με την τεράστια κατσαρόλα να σιγοβράζει και τα παραταγμένα, γεμάτα αρωματικό χυλό κεσεδάκια να περιμένουν την ευλογία του δεσπότη.
Ο οικοδεσπότης είχε όμως ετοιμάσει πολλά εδέσματα που με τη συνοδεία «άκρατου» ασύρτικου μετέφεραν την εικόνα και την αίσθηση της παλιάς Σαντορίνης. Αν και πολλοί δεν εγκατέλειψαν έγκαιρα το αίθριο, όπου φυσούσε «φρέσκο» και ελαφρώς ψυχρό αεράκι, η σαντορινιά πανήγυρη του κ. Εμμανουήλ Λιγνού, αποτέλεσε για μια ακόμα φορά τη γέφυρα –γνωριμίας για τους επισκέπτες, αναπόλησης για τους δεκάδες Κοντοχωριανούς- με την παλιά Σαντορίνη.
Η Αγία Τριάδα
Σε φάση επιδιορθώσεων βρίσκεται η περικαλλής εκκλησία της Αγίας Τριάδας στο –ακόμα- σεισμόπληκτο χωριό της Μέσα Γωνιάς. Εκεί η πανήγυρη περιελάμβανε 90 κιλά λουκάνικα που είχαν με επιμονή και μαεστρία ετοιμάσει οι κυρίες της τοπικής οικογένειας Λιγνού, φρεσκοκομμένα «κατσούνια», ναξιώτικο τυρί και δροσερό ασύρτικο –φευ!- ηττήθηκε λόγω ακριβώς της ασύγκριτης ποιότητάς του. Τελείωσε δηλαδή νωρίτερα, από ότι το είχαν προγραμματίσει τα αδέλφια Χριστόφορος, Νικολός και Μιχάλης Λιγνός που εδώ και δέκα χρόνια προσφέρουν την πανήγυρη. Τη θεία λειτουργία, έψαλλε ο αγαπητός στο ποίμνιο, εφημέριος του Καμαριού π. Γεώργιος, κάτω από τον πολύ ξεχωριστό και με ελαφρώς «δυτικίζουσα» τεχνοτροπία, διάκοσμο που φιλοτέχνησε το 1926 ο αγιογράφος Γαρουφαλής.
Η «πανήγυρη» μεταφέρθηκε σε παραδοσιακό καφενείο της περιοχής, όπου οι γηραιοί συνδαιτυμόνες θυμήθηκαν συμβάντα από το παρελθόν και η εορτάζουσα οικογένεια, τίμησε απόλυτα το ρόλο του οικοδεσπότη. Οι πιστοί δεν ξέχασαν μάλιστα να ζητήσουν τη συνδρομή όλων για την αποπεράτωση των βελτιώσεων –συντηρήσεων του Ναού, που χρηματοδοτείται από το επιτροπικό συμβούλιο και το Σύλλογο Μεσαγωνιατών.
Άρθρο: Δημήτρης Πράσσος
Πηγή: Εφημερίδα «Κοινή Γνώμη», 26 Μαΐου ೨೦೧೦

Πηγή: http://www.aegeancuisine.gr/ReadNews.aspx?id=451

Η Συμβολή και η Πράξη

Πενήντα τέσσερα χρόνια χρειάστηκε να περάσουν για να αποκτήσει και πάλι η εκκλησία της Αγίας Θεοδοσίας στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης ένα όμορφο καμπαναριό. Το παλιό το είχε καταστρέψει ο σεισμός του 1956 και από τότε τις ανάγκες της όμορφης αυτής εκκλησιάς εξυπηρετούσε ένα μικρό καμπαναριό που είχε κατασκευαστεί πρόχειρα μέσα στην αυλή. Χάρις στην χορηγία του μεγάλου ευεργέτη του νησιού, εφοπλιστή κ.Μαρτίνου το καμπαναριό ξαναχτίστηκε όπως ήταν παλιά και σήμερα Κυριακή 30 Μαΐου, το εγκαινίασε ο Μητροπολίτης Θήρας Αμοργού και Νήσων κ. Επιφάνιος. Τα μάτια των παλιών κυρίως Ακρωτηριανών ήταν γεμάτα δάκρια γιατί η σημερινή μέρα τους γύρισε πολλά χρόνια πίσω όπως μας έλεγαν. Τότε που την εκκλησιά τους στόλιζε το πανέμορφο ψηλό καμπαναριό, που κατάστρεψε ο σεισμός .Το νέο Καμπαναριό, αντίγραφο του παλιού, κοσμεί από σήμερα χάρις στον κ. Μαρτίνο και πάλι την Αγία Θεοδοσία και οι καμπάνες του ήχησαν χαρμόσυνα. Στην σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε στην εκκλησία ο Μητροπολίτης παρέδωσε στον κ. Μαρτίνο μια εικόνα της Αγίας Θεοδοσίας, ενώ οι νέοι του Αθλητικού Σωματείου του χωριού του απένειμαν τιμητική πλακέτα για την προσφορά του στο χωριό του Ακρωτηρίου


Πηγή:http://www.neasantorinis.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=2500&Itemid=1


Υ.Γ. η Αγία Αθηνά και πόσες αλλες κρυφές δωρεές από έναν σύγχρνο ευργέτη του νησιου... Καλά μεράκια κ. Μαρτίνο.....
Υ.Γ. μόλις ανακαλυφθεί και βίντεο από την εκδηλωση θα το προσθέσω
Υ.Γ.γ) ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από τους Ακρωτηριανούς της Αθήνας που δεν μπορεσα να γίνω ανταποκριτής της τόσο Σαντορινιάς εκδηλωσης προς τιμη της Αγίας Θεοδοσίας.... Λόγοι θλιβεροι... Προέδρε Νίκο τις καλές προσπάθειες θα προσπαθώ να τις στηρίζω συνέχεια .... και εμείς έχουμε και μια συνάντηση εεεε
Θα αλιεύσω όμως μικρά βιντεάκια για να πάρετε μια γεύση ( και εγώ επίσης) από την τόσο μερακλίδικη για άλλη μια φορά γιορτή!

το μπλε και τ άσπρο της Σαντορίνης

Καλη βδομάδα

Ανασκαφές του Χίλλερ ή Ποιός ήταν τελικά ο Αβέρωφ της Σαντορίνης

Αι ανασκαφαί του κ. Χίλλερ.-Επιγραφαί αρχαιόταται.-Άλλα ευρήματα.  Ο εν Θήρα ιδιαίτερος ημών ανταποκριτής και διευθυντής της εκεί εκδιδομέ...