Σάββατο 31 Μαρτίου 2012
Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012
Καλλιστορώντας...μαγειρικά Σβιάρδαχτα Μεσσαριάς
Είναι αλήθεια οτι αντί για τα μελιτίνια κάνουν κάποιοι τα σβιάρδαχτα; Ε εσείς στη Μεσσαριά ρωτώ;Από εσάς την εκμαίευσα τη συνταγή!
ΥΛΙΚΑ:
Για την γέμιση:
½ kg μυζήθρα
½ kg ζάχαρη
200gr αλεύρι
4-5 αυγά κανονικού μεγέθους
1 κουτ. Σούπας Χοντροκομμένη κανέλλα
1 πακέτο φύλλο κρούστας
Βούτυρο γάλακτος για το άλλειμα των φύλλων
Για το σιρόπι:
3 φλ. Ζάχαρη
2 φλ. Νερό
1 ξύλο κανέλλας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη & στην συνέχεια την μυζήθρα & τέλος το αλεύρι, μέχρι να γίνει ένας χυλός σαν του κέικ. Κατόπιν βουτυρώνουμε το ταψί μας & στρώνουμε τα μισά φύλλα κάτω αλείφοντάς τα με βούτυρο ενδιάμεσα & το χαράζουμε. Στην συνέχεια βάζουμε την γέμιση & την καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα πάλι αλείφοντάς τα με βούτυρο. Το ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 30΄ (μέχρι να βγαίνει το μαχαίρι καθαρό όταν το τρυπάμε). Ετοιμάζουμε το σιρόπι & σιροπιάζουμε το γλυκό μας.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)
Ανασκαφές του Χίλλερ ή Ποιός ήταν τελικά ο Αβέρωφ της Σαντορίνης
Αι ανασκαφαί του κ. Χίλλερ.-Επιγραφαί αρχαιόταται.-Άλλα ευρήματα. Ο εν Θήρα ιδιαίτερος ημών ανταποκριτής και διευθυντής της εκεί εκδιδομέ...
-
Έχοντας ως βάση το ανεκτίμητης αξίας βιβλιο « Η Σαντορίνη που χάνεται όπως τη βλέπουν οι μαθητές της Α Γυμνασίου 1985 - 1986" και προσ...
-
Αφιέρωμα στη Σαντορίνη – Ηλίας Βενέζης Περιοδικό Νέα Εστία τεύχος 698 σελ 1031 Του φίλου μου κ. Αντώνη Δελένδα, που τον μάτωσε ο σ...
-
Φέτος είχα την μεγάλη ευλογία μαζί με τη φωτογράφο - φίλη και συνοδοιπόρο στην άλλη Σαντορίνη Αρτεμία Αργυρού, να κάνουμε μία τσάρκα σε όσο ...