Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

Πάμε σαν άλλοτε... Όταν μία φωτογραφία σου μιλάει ...


Από το αρχείο της Αξιαγάπητης Γρηγορίας Δαρζέντα το γένος Σιγάλα από το Εμπορείο , οι επόμενες δύο φωτογραφίες: Δύο διαφορετικές ιστορικά φωτογραφίες με ιδιαίτερο ενδιαφέρον: Για πάμε να ταξιδέψουμε: 

Στην πρώτη, η οποία τραβήχτηκε στο πατρικό σπίτι της κ. Γρηγορίας, διακρίνονται οι : Γιώργος Σιγάλας (Βοβογιάννης), Νίκος Δρόσος (Δράκος), Μαρία Σιγάλα το γένος Καραμολέγκου, Φλώρα Σεγρέδου, Ιάκωβος Δρόσος του Νικολάου  - φωτογράφος, ο οποίος και τράβηκε τη φωτογραφία, Θεοδοσία Σιγάλα, Ρούλα Μπάικα, Νικολέττα Σιγάλα ,Κατερίνα και Δέσποινα Βάλβη το γένος Σιγάλα ( Μούγρου), Γρηγορία Σιγάλα, Αντώνης Ηλίας Σιγάλας, Μαρία Βασίλης Μιχάλης Σεγρέδος,και Ματθιός Σεγρέδος. Όλοι γελαστοί, απλοί και Αγνοί ....! 

Και από την άλλη στο προαύλιο της Αγίας Αικατερίνας στο Εμπορείο , 4 γενιές της πολύκλαδης οικογένειας των  Δαρζέντα : Αντώνιος Δαρζέντας- Παναούλης, Αντώνης Ελευθερίου Δαρζέντα, Ελευθέριος Αντωνίου Δαρζέντα, Ελευθέριος Αντωνίου Δαρζέντα ή αλλιός παππούς, εγγονός, δισέγγονος και υιος. 
Την Ευχαριστώ θερμά την κ. Γρηγορία για την παραχώρηση των φωτογραφιών!!

Για ψάξτε και ανασκαλήστε τα αρχεία σας. Το καλλιστορώντας είναι εδώ! 



Ανασκαφές του Χίλλερ ή Ποιός ήταν τελικά ο Αβέρωφ της Σαντορίνης

Αι ανασκαφαί του κ. Χίλλερ.-Επιγραφαί αρχαιόταται.-Άλλα ευρήματα.  Ο εν Θήρα ιδιαίτερος ημών ανταποκριτής και διευθυντής της εκεί εκδιδομέ...