Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Ένας τουρίστας αφηγείται.....

Η ομάδα του blog πριν λίγο συζητούσε με έναν Ιδιαίτερο Έλληνα, έναν Ιδιαίτερο Σαντορινιό!! Έναν τουρίστα από την κρύα Σουηδία... Ο φίλος μας σε λίγο καιρό θα μας περιγράψει τα δικά του συναισθήματα από το νησί! Εδώ και 15 χρόνια περίπου έχει έρθει στο νησί περίποου 50 φορές, ενώ έχει μάθει και μιλάει λίγα ελληνικά παίζει ελληνική μουσική και ....μυρίζει...!!!βρεθήκαμε σε μια ταβέρνα στη νότια Σαντορίνη, όπου εκτός των άλλων με εξέπληξε η αγάπη των ιδιοκτητων της ταβέρνας και το γνήσιο χαμόγελό τους για τον φιλό μας! Οταν τον ρώτησα ποιές  5 λέξεις θα μπορούσαν να περιγράψοουν τησαντορίνη μου είπε: H Σαντορίνη μου είναι Ηλιος, ουρανός, Μυρωδιά...... Μόλις δείτε το κείμενο του ( το οποίο επιτρέψτε μου να παραμείνει στα αγγλικά) θα με καταλάβετε!! Σκεπτόμουνα παράλληλα το τι μας έχει διηγηθεί η Δήμητρα από τη Γερμανία, και αναρωτιέμαι για ποιό λόγο σε κάτι η Σαντορίνη να πρωτοτυπήσει?? Γιατι να μην πάρoυμε 10 τουρίστες ( τρόποι υπάρχουν να τους επιλέξουμε) οι οποίοι θα μπορούνε να μας βοηθήσουν ποικιλοτρόπως: Περισσότερο μπορώ να σας πω θα χαρώ έναν ταξιδιωτικό οδηγό με κείμενα από τους τουρίστες που έρχονται και ξανάρχονται..... Θέλω να δω μια εκπομπή να αφιερώσει σε αυτούς τους ανθρώπους μισή ώρα να μας πουν εκείνοι πως βλέπουν το νησί! Θέλω να δημιουργηθεί μια αμφίδρομη σχέση με αυτούς τους ανθρώπους που θα μας βοηθήσουν να βελτιωθούμε ή που με την δική τους οπτική θα μας παρουσιάσουν τη Σαντορίνη ...."τους"!!! Ξέρετε εχω βαρεθεί να βλέπω σε όλους τους ταξιδιωτικούς οδηγούς σχεδόν τις ιδιιες λέξεις!!! Γιατί δεν δίνουμε στον φίλο μας να μας φτιάξει ένα ή στη Δήμητρα ή σε πόσους άλλους!!! Γιατί δεν μπορούμε να ακουσουμε αυτούς τους ανθρώπους που έρχονται στο νησί και ξανάρχονται!!! Αυτοί για μας πρέπει να είναι τα αδέρφια μας!! Αυτοί για εμάς πρέπει να γίνουν οι κήρυκες της Σαντορίνης σε όλον τον κόσμο! όχι μόνο για τον τουρισμό! Οχι μόνο για τη νυχτερινή ζωή!! μέσα από τα λεγόμενα τους όι γείτονες τους, οι φίλοι τους οι συνάδελφοι τους θα μας γνωρίσουν καλλίτερα, θα μας νοιώσουν καλλίτερα! Δεν λέω καλές οι τουριστικές εκθέσεις αλλά αυτού του είδους οι τουρίστες είναι πολλοί πιο σημαντικοί από οποιονδήποτε!!!  ΌΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟόμως!!
Θα μπορούσαμε να πρωτοτυπήσουμε αν το θελήσουμε και να τους εμπιστευτούμε !! έχουμε να μάθουμε πολλά!! Πιστέψτε με!!!!!! όταν του διηγήθηκα οτι 2 μουσεία έκλεισαν η απάντηση του: λες και τους νοιάζει η ιστορία!!!! ...... τι να πω!!!!!

Νομίζω αυτά είναι πολύ λίγα από όσα περασα μαζί με τον νέο μας φίλο αλλά ελπίζω να με δικαιολογήσετε!!! 

Περιμένω και τα σχόλια σας!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ανασκαφές του Χίλλερ ή Ποιός ήταν τελικά ο Αβέρωφ της Σαντορίνης

Αι ανασκαφαί του κ. Χίλλερ.-Επιγραφαί αρχαιόταται.-Άλλα ευρήματα.  Ο εν Θήρα ιδιαίτερος ημών ανταποκριτής και διευθυντής της εκεί εκδιδομέ...