Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Η Σαντορίνη σε φόντο...κινηματογραφικό


Με φόντο το μαγευτικό τοπίο της Σαντορίνης γυρίστηκαν δύο πολύ ενδιαφέρουσες ταινίες, οι οποίες αναμένεται να βγουν στις κινηματογραφικές αίθουσες των Ηνωμένων Πολιτειών τον ερχόμενο μήνα. Πρόκειται για τα φιλμ "Santorini Blue" και "D'Agostino - Something volcanic is erupting at the caldera!"...


"SANTORINI BLUE"

Στις 7 Μαΐου στα πλαίσια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Κοννέκτικατ, θα προβληθεί σε Παγκόσμια Πρεμιέρα η ταινία 'Santorini Blue'.
Γραμμένη σε σενάριο των Deirdre Lorenz και Matthew D. Panepinto, ο οποίος επίσης σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί, είναι μία δραματική ιστορία ενός νεαρού ζευγαριού που ζει στη Νέα Υόρκη και βρίσκεται ξαφνικά να προσπαθεί να ξαναβρεί τη χαμένη αγάπη στη Σαντορίνη.

Πλάνα από πολλά σημεία της Σαντορίνης προβάλλονται στο μεγαλύτερο μέρος της ταινίας, δίνοντας στην ταινία και την πλοκή της ρομαντικό και συνάμα φυσικό σκηνικό.

Το 'Santorini Blue' θα προβληθεί στους κινηματογράφους των Ηνωμένων Πολιτειών από την 1η Ιουνίου του 2010.


"D' AGOSTINO - SOMETHING VOLCANIC IS ERUPTING AT THE CALDERA"

Μία ακόμα ταινία του Hollywood με επίκεντρο τη Σαντορίνη θα προβληθεί στους κινηματογράφους των Ηνωμένων Πολιτειών στις 25 Ιουνίου του 2010. Πρόκειται για την 'D'Agostino - Something volcanic is erupting at the caldera!'

Με συγγραφέα, σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή τον Jorge Ameer και συμπρωταγωνιστές τους Keith Roenke, Torie Tyson, Michael Angels (Ανδρικόπουλος) και Angus Malcom, η ταινία είναι ένα δράμα με ίχνη επιστημονικής φαντασίας και υπαρξιακού προβληματισμού.

Ένας ανθρώπινος κλώνος, ο D'Agostino (Michael Angels), κατασκευάζεται κατόπιν παραγγελίας ευκατάστατων ιδιωτών, με σκοπό να καλύψει ανάγκες μεταμόσχευσης. Εγκαταλείπεται στο νησί της Σαντορίνης, ως χαμένο φορτίο.
Ο Allan Dawson (Keith Roenke) εγκαταλείπει τη στατική και συμβατική του ζωή με αφορμή μία κληρονομιά της γιαγιάς του στη Σαντορίνη και βρίσκει στο D' Agostino τον καλύτερό του φίλο.



(πηγή πληροφοριών: www.thira.gr)

Υ.Γ: Δεν γνωρίζω αν οι συγκεκριμένες ταινίες θα προβληθούν στους τοπικούς κινηματογράφους, ωστόσο καλό θα ήταν να βρείτε έναν τρόπο να τις παρακολουθήσετε (ξέρετε εσείς). Ειδικά η δεύτερη φαίνεται να έχει πολύ ενδιαφέρον...


http://delplay.blogspot.com/2010/05/blog-post_418.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ανασκαφές του Χίλλερ ή Ποιός ήταν τελικά ο Αβέρωφ της Σαντορίνης

Αι ανασκαφαί του κ. Χίλλερ.-Επιγραφαί αρχαιόταται.-Άλλα ευρήματα.  Ο εν Θήρα ιδιαίτερος ημών ανταποκριτής και διευθυντής της εκεί εκδιδομέ...