Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Τριετές Μνημόσυνο Mητροπολίτου Θήρας κυρού Παντελεήμων

PDF Η Ιερά Μητρόπολη Σύρου διοργάνωσε τριετές μνημόσυνο στην μνήμη του μακαριστού Τηνίου Ιεράρχη ποτέ Θήρας Παντελεήμονος του Ρίζου στον γενέθλιο τόπο του, το χωριό Πύργος της ιεράς νήσου Τήνου με την ευκαιρία της μετακομιδής από την Αθήνα των οστών του και της εναποθέσώς τους σε μαρμαρόγλυπτη οστεοθήκη στο Κοιμητήριο του Πύργου.
Στην Θεία Λειτουργία που τελέστηκε την Κυριακή 10 Οκτωβρίου στον Ι.Ν. Του Αγ. Νικολάου ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ συνιερούργησε με τον Σεβ. Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Παύλο τον οποίο είχε προσκαλέσει προς τούτο στο ιερό νησί της Παναγίας.
Επίσης συνιερούργησαν ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Σπυρίδων Δεναξάς, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Χοζωβιωτίσσης Αμοργού, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Θήρας, Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Αντώνιος Νομικός και Ιερείς της ιεράς νησου.
Στην Θεία Λειτουργία που παρακολούθησε πλήθος πιστών από τη κωμόπολη του Πύργου και από τα γύρω χωριά, παρέστησαν, ο Έπαρχος Τήνου κ. Ραφαήλ Μωραΐτης, οι Δήμαρχοι, Τήνου κ. Σίμος Ορφανός και Εξωμβούργου κ. Παναγιώτης Κροντηράς, ο Πρόεδρος της ιστορικής κοινότητος Πανόρμου κ. Ηλίας Τζεβελόπουλος, επίτροποι του Π.Ι.Ι.Ε.Τ., ο Πρόεδρος κ. Ιωάννης Παπαδημητρίου και μέλη της Αδελφότητος των Τηνίων εν Αθήναις και εκπρόσωπος της Καθολικής Εκκλησίας.
Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας και την τέλεση του μνημοσύνου, τα οστά του αοιδίμου Ιεράρχη Παντελεήμονος Ρίζου, με πομπή μεταφέρθηκαν στο παρακείμενο κοιμητήριο.
Σημειώνεται ότι η Μητρόπολη Σύρου, το εγκόλπιο ημερολόγιο του 2011 το έχει αφιερώσει στον αείμνηστο Ιεράρχη.






 


 http://vasileiosn.blogspot.com/2010/10/blog-post_11.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ανασκαφές του Χίλλερ ή Ποιός ήταν τελικά ο Αβέρωφ της Σαντορίνης

Αι ανασκαφαί του κ. Χίλλερ.-Επιγραφαί αρχαιόταται.-Άλλα ευρήματα.  Ο εν Θήρα ιδιαίτερος ημών ανταποκριτής και διευθυντής της εκεί εκδιδομέ...